MF DNES

Vozy s panoramati­ckou střechou nebo garáží pro kolo

-

Veletrh Caravaning Brno je místem, kde se člověk může seznámit s novinkami a trendy pro nadcházejí­cí sezonu. Co přinese v tomto směru letošní přehlídka? Oficiální dovozce obytných vozů a vestaveb od Adrie uvede v Brně českou premiéru nové řady polointegr­ovaných vozů Adria Coral s velikou panoramati­ckou střechou. Mezi další novinky patří inovovaná rodinná vestavba Adria Twin 600 SPT Family na podvozku Fiat Ducato, v níž mohou cestovat a spát až čtyři osoby. Kromě ní se představí upravená řada vozů Adria Matrix se spouštěcím lůžkem a spaním pro pět lidí.

Novinky značek Carthago a Malibu mají zdokonalen­é detaily již tak dost vysokého standardu a také více úložných prostor. Z dalších novinek u značky Carthago lze zmínit například možnost garážování kola, zvedací postel, která tvoří zároveň šatník s možností zavěsit do prostoru dlouhé oděvy, nebo také USB výstup. značky Přiveze na veletrh Bürstner, Hymer a Niesmann+Bischoff. Vystavena bude celá paleta vozů od užších a lehkých značek Hymer (Exsis-I 678) a Bürstner Lyseo i 734 přes novou výrobní integrovan­ou řadu Bürstner Ixeo (Ixeo i 728 G, Ixeo i Zmíněný bazar se rozloží na ploše před pavilonem P. Karavan nebo přívěs z druhé ruky zde bude možné nabídnout nebo naopak pořídit. Velkým bonusem veletrhu je, že zde při troše štěstí starý vůz „vyměníte“za nový. 736) po špičku v této kategorii – vůz Hymer B-SL 704 (4,8 t). V nejtěžší kategorii pak integrovan­ý Niesmann+Bischoff Flair 920 LE. HvCARAVANS Mariánské Lázně Importér španělské značky obytných vozů Benimar, které zaujmou designem, zpracování­m a výbavou v základní ceně. Premiéru bude mít také nová kolekce AUTOSTAR 2018.

Vystaví rekordních devět vozů značky Concorde – celou modelovou řadu od Creda až po premiérový model Centurion. Na stánku nebudou chybět ani vestavby

K cestování karavanem je základní potřebou mít ten karavan. Důležité je ale i to, umět se na cesty kompletně a přehledně sbalit. V tom pomáhá řada vychytávek, které se na Caravaning­u Brno objeví. „Vystavovat­elé nabídnou také komponenty, příslušens­tví a vybavení obytných aut a karavanů,“sdělila Křečková. Chybět nebude ani příslušens­tví a potřeby pro kempování. Kromě tradičního vystavovat­ele a partnera akce – Asociace kempů – představí své služby a možnosti ubytování také několik zařízení z Rakouska nebo Itálie.

Skalní příznivci volného cestování mohou na veletrh dorazit ve svém obytném voze a přenocovat ve speciálním minikempu za pavilonem P. Pössl – poprvé v ČR bude předveden model Pössl Saummit 600 s odděleným sprchovým koutem. Od značky Westfalia bude k vidění Columbus 600D v provedení pro rok 2018.

– například Karavan centrum Hykro, Finaso, Adria Karavany Sedlčany, Kov Velim, Caravan Centrum Pardubice, Procamping, Car-Star, Rinen, HV Caravans, Pronto autosalon a další.

KaravanTra­vel.cz, Fibich Camping Cars, Caravan Plus nebo Karavanem do světa.

– Ahorn, Autostar, Carado, Fendt, Knaus, Weinsberg LMC, Laika, Dethleffs, VANTourer, KRS, City Caravans, SUN LIVING, ADRIA, Elnagh, McLouis, Benimar, GiottiLine, Itineo, Eura Mobil, XGO, Challenger, Sterckeman a další. pro kempování. a potřeb

● 9.–11. 11. 12. 11. ● Denní na místě Denní ve čtvrtek Denní on-line 3denní na místě 3denní on-line Rodinná na místě Zlevněná (ZTP a ZTP/P, studenti, děti od 6 let a senioři od 60 let) 9.00–18.00 9.00–16.00

200 Kč 150 Kč 150 Kč 450 Kč 350 Kč 400 Kč 100 Kč

Prodejce značky Frankia představí například novou Platin Edition. Jde o vůz, u kterého funguje 220V klimatizac­e za jízdy a cca 5 hodin bez připojení na 220 V. Je špičkově vybaven a také o 10 tisíc eur levnější, než kdyby si zákazník nechal doplnit stejnou příplatkov­ou výbavu do standardní­ho vozu.

Nabídne novinky prémiových značek PHOENIX, PILOTE a LE VOYAGEUR. PILOTE GROUPE SA je největším francouzsk­ým výrobcem, s produkcí více než 5 000 vozů ročně. (mil)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia