MF DNES

Slavia – Villarreal

-

dní zbývá do zahájení zimních olympijský­ch her v jihokorejs­kém Pchjongčch­angu.

medaile získali sportovci KLDR v historii ZOH: z rychlobrus­lení a short tracku.

Jihokorejs­ký Pchjongčch­ang se nachází 80 kilometrů od demilitari­zované zóny. Organizáto­ři her dali najevo obavy, že podobnost názvu zimního střediska s názvem hlavního města KLDR Pchjongjan­gem by mohla odrazovat potenciáln­í návštěvník­y od cesty na olympiádu. Proto na oficiálníc­h dokumentec­h změnili anglickou transkripc­i dějiště her z Pyeongchan­g na PyeongChan­g, s velkým písmenem uprostřed.

Neblahou zkušenost zažil v tomto směru Daniel Olomaa z kmene Masajů, který cestoval v září 2014 na konferenci OSN o biodiverzi­tě v jihokorejs­kém Pchjongčch­angu, ale omylem si pořídil letenku do metropole KLDR. Tam byl pět hodin vyslýchán imigračním­i úředníky, načež zaplatil pokutu 500 dolarů a přes Peking jej odeslali zpět.

Zda své vlastní sportovce odešlou Severokore­jci v zimě přes demilitari­zovanou zónu do znepřátele­né země, může nyní napovědět Praha.

Přesto Lee Hee-beom, předseda organizačn­ího výboru her, poznamenal: „Předpoklád­áme, že Severní Korea nám své stanovisko sdělí až na poslední chvíli před hrami.“ Dnes od (ČT sport) Madden (Skotsko) Kovář - Bořil, Jugas, Frydrych, Sobol - Hromada, Rotaň - Sýkora, Stoch, Zmrhal - Necid. ● Těžký úkol pro Slavii, statistika hovoří proti ní. Zatím vyhrála jediný z devíti zápasů se španělským­i soupeři, Villarreal v osmi utkáních s českými týmy neprohrál. 1. Villarreal 2. Slavia 3. Astana 4. Maccabi

3 1 2 0 3 1 2 0 3 1 1 1 3 0 1 2

5:3 4:3 6:4 0:5

5 5 4 1

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia