MF DNES

Cenou za gól byl sešívaný kotník

„Být tak po podzimu druzí,“přeje si sparťanský útočník Kadlec, který nastoupil v roli kapitána

-

Miloslav Novák fotbalový reportér MF DNES

Nastoupil po čtyřech týdnech, poprvé od začátku navlékl kapitánsko­u pásku, dal jediný gól zápasu, při kterém mu protihráč z Jihlavy způsobil tržnou ránu na kotníku. „Mám tam pár stehů, to se stane,“mávl rukou sparťanský fotbalista Václav Kadlec.

Sparta v páteční předehrávc­e 14. kola první ligy porazila Jihlavu 1:0 a v tabulce se dotáhla na Slavii, která však odehrála o zápas méně.

Přesto po utkání sparťany vyprovázel pískot. „Mrzí nás to, škoda. Měli jsme ten závěr dohrát jinak, pak bychom všichni byli spokojení. Bohužel,“poznamenal pětadvacet­iletý útočník.

Proč to z vaší strany bylo zase tak upracované?

Přitom dáme rychlý gól, což nám může dodat sebevědomí. Ale až na pár pěkných akcí není vidět, že bychom to sebevědomí měli. Musíme pracovat a doufat, že se to vrátí.

Neměli byste domácí zápas s Jihlavou zvládnout líp? V závěru jste zdržovali a tahali čas, jak se říká.

Byl to těžký zápas, který jsme si sami zkomplikov­ali, když jsme v první půli neproměnil­i závary a některé šance. Po přestávce už to bylo kostrbaté. Dát víc gólů, dohrávali bychom to víc v klidu

Měli jste obavy, že by se opakoval podobný závěr jako ve Zlíně, kdy jste inkasovali na 2:2 v nastavení?

Když vedete o gól, může se stát cokoli. Stačí, aby propadl jeden nakopnutý balon jako ve Zlíně, a je zle. Ale myslím si, že závěr jsme dohráli celkem v pohodě, i když soupeř měl dvě standardky.

V tabulce jste se dotáhli na Slavii, je aspoň tohle povzbuzení?

Je hrozná škoda, že jsme to nedohráli ve Zlíně, vypadalo by to ještě líp. Ale když do konce podzimu uděláme šest bodů, v což věříme, tak snad přezimujem­e druzí, což by v současné době bylo fajn.

Vy se po zranění cítíte fajn?

Před zraněním jsem se cítil líp, hlavně fyzicky. Ten výpadek je znát, přece jen mám za sebou jen pár tréninků. Za gól jsem rád, vyřešil jsem to dobře.

Vydržel jste 67 minut. Víc to nešlo?

Nějak by to asi šlo, ale v tu chvíli jsem necítil, že bych odevzdal svých sto procent, už to nebylo ono. A hlavně minulý rok se mi stalo, že jsem si svalové zranění obnovil, protože jsem hrál víc minut, než bych měl. Teď jsem nechtěl riskovat. Po půli jsme si řekli, že dám,

 ??  ?? Kapitán Kadlec Podle trenéra Stramaccio­niho si Václav Kadlec zasloužil kapitánsko­u pásku víc než třeba Josef Šural, který je v týmu dva roky. Kadlec totiž hraje za Spartu v součtu déle.
Kapitán Kadlec Podle trenéra Stramaccio­niho si Václav Kadlec zasloužil kapitánsko­u pásku víc než třeba Josef Šural, který je v týmu dva roky. Kadlec totiž hraje za Spartu v součtu déle.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia