MF DNES

Turnaj mistrů zná semifinali­sty

-

se nová. A já se těším na všechno, co pro mě teď nové je. Podobné pocity asi zažívá každá maminka, která čeká první dítě. Mění se vám tělo, pohled na svět a taky se učíte.

Učíte?

Ano. Děti jsou napůl naši žáci, napůl naši učitelé. A první, co mě moje dítě naučilo, je zpomalit. Jsem v poslední době unavenější, potřebuju víc spát.

Takže zatímco dřív jste mezi brankami chtěla být co nejrychlej­ší, teď se učíte zpomalovat.

Přesně tak. Já jsem i v normálním životě taková motorová myš. Kolikrát když jdu po ulici, tak jdu hrozně rychle, až si říkám: Ježiš, trochu zpomal, vždyť není kam spěchat.

Odhalil někdo, že čekáte miminko dřív, než jste mu to řekla?

Asi jen moje fyzioterap­eutka, která se mnou dva roky jezdila po závodech. Zná moje tělo velmi dobře, je to odbornice, a tak se mě ptala, jestli se něco nezměnilo.

Zato teď už to nejspíš lidé poznávají bezpečně, že?

Už je to vidět. Jsem na konci čtvrtého měsíce, takže to není tajemství. Spíš si to užívám. Ale nesetkala jsem se zatím s žádným zkoumavým pohledem třeba při nákupu.

Už víte, jestli to bude chlapeček, nebo holčička?

Zatím ne, ještě se neukázal. (usměje se) Ale pohlaví budu chtít znát, abych věděla, s kým komunikuju, s kým si povídám.

Oba s manželem jste sportovci. I dítě, předpoklád­ám, ke sportu povedete.

Určitě, je důležité být pro děti vzorem, tak snad budeme sportovat společně. A jestli se pak bude chtít věnovat nějakému sportu víc, tak u nás tu podporu najde, je to součást našeho životního stylu a úžasný způsob, jak trávit volný čas. Ale zase to není priorita. Nemám ambice nabádat ho k dráze vrcholovéh­o sportovce. Do semifinále tenisového Turnaje mistrů postoupil Roger Federer při 15. startu počtrnácté. Závěrečný podnik sezony, který je dotován osmi miliony dolarů, Švýcar vyhrál šestkrát, naposledy v roce 2011. Jeho soupeřem bude Belgičan David Goffin. Všichni tři další postupujíc­í si semifinále Turnaje mistrů zahrají poprvé. Druhou dvojici tvoří Grigor Dimitrov z Bulharska a Američan Jack Sock, který se přitom kvalifikov­al až na poslední chvíli díky výhře na turnaji Masters v Paříži. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia