MF DNES

Stropnické­ho náměstek se popral u baru

-

Vojenská policie se zabývá neobvyklou rvačkou mezi náměstkem ministra obrany Pavlem Beranem a vojenským policistou.

Muži se střetli na výjezdním zasedání ekonomické sekce, kterou má Beran na starosti. Náměstek skončil se zlomeným nosem, jeho rival má otřes mozku a další zranění.

Incident se podle zjištění serveru Aktuálně.cz stal v úterý ve Špindlerov­ě Mlýně, kde měla výjezdní zasedání ekonomická sekce ministerst­va obrany.

Rvačka se strhla během neoficiáln­í části akce.

Potyčku dvou mužů musela řešit běžná hlídka policie. Ukázalo se, že se jí účastnil ekonomický náměstek ministra obrany Pavel Beran a četař Vojenské policie. Ta si vyšetřován­í případu převzala.

„Došlo k incidentu mezi zaměstnanc­i resortu obrany. V tuto chvíli to prověřuje Vojenská policie,“řekl iDNES.cz mluvčí ministerst­va Jan Pejšek. Potvrdila to i mluvčí Vojenské policie Nikola Hájková.

Podle Aktuálně.cz není jasné, kdo střet začal. Beran tvrdí, že vyšel před hotelovou restauraci a nečekaně dostal silnou ránu do obličeje, která mu způsobila tříštivou zlomeninu nosu.

Důvod prý nezná a dotyčného vojáka nikdy předtím neviděl.

Někteří účastníci však tvrdí, že bitku začal sám náměstek Beran. Podle serveru se spekuluje o tom, že důvodem incidentu byla jedna z Beranových podřízenýc­h, se kterou měl náměstek milostný poměr.

Beran se vůči tomu ohradil. „Žádná taková žena tam nebyla a ani v mém životě není. Mám manželku, dvě děti, je to šťastná rodina. Je to absolutní nesmysl,“dodal. (fer, bur)

 ??  ?? Ekonomický náměstek ministra obrany Pavel Beran.
Ekonomický náměstek ministra obrany Pavel Beran.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia