MF DNES

Góly, body. A minuty?

Josef Hušbauer se hlásí o pozornost: jeho trefy přiblížily postup Slavie v Evropské lize. Češi začali boj o MS výhrou s Islandem Vulgarity se v lize budou trestat dál Davis Cup je vyrovnaný

-

David Čermák reportér MF DNES v Izraeli

dyž se před čtyřmi lety – ještě jako sparťan – stal nejlepším střelcem ligy, byl to běžný obrázek. Josef Hušbauer napřahuje! Pálí zpoza vápna! A míč se třepetá v síti.

Střela z dálky, jednou ostrá, jindy technická, to byla silná zbraň záložníka, který stihl za jediný rok v české lize nevídaných osmnáct gólů.

Ve čtvrtek si staré časy připomněl. Už v dresu Slavie, v Netanji, na stadionu bez tribun za brankami, kde hraje domácí zápasy Maccabi Tel Aviv. Nejdřív nádherná rána do horního růžku pár vteřin před pauzou, pak utažená střela po zemi k tyči deset minut po přestávce.

Parádní góly, parádní výkon a pro Slavii parádní výsledek – vítězství 2:0 v Izraeli znamená, že jí doma proti Astaně stačí remíza k postupu ze skupiny.

Do výhodné pozice ji posunul Hušbauer, kterého fanoušci na webu UEFA dokonce zařadili mezi tři nejlepší hráče týdne v Evropské lize: až za ním skončili slavní střelci Balotelli, Aduriz nebo Bakambu.

A tak kdekoho asi napadlo, že výtečným výkonem si musel říct o větší prostor, než jaký v evropských pohárech dosud dostával.

Souhlasíte, pane Hušbauere? „Nechtěl bych to komentovat,“zazněla po utkání stručná odpověď.

Do Hušbauera nevidíte. V rozhovorec­h s novináři toho o sobě moc neprozradí, často skryje odpověď za omluvným úsměvem.

Ani na hřišti neplýtvá emocemi: v Netanji dal dva parádní góly, ale ani jeden extra neslavil – jako by se trefil třeba na tréninku, ne v důležitém zápase Evropské ligy, který Slavii přiblížil jarní pokračován­í. Dlouhá cesta za snem začala vítězně. Basketbali­sté v Pardubicíc­h zdolali Island 89:69 a mají první dva body v kvalifikac­i o světový šampionát, který v roce 2019 hostí Čína. Češi od rozdělení federace na klání planetární elity dosud nikdy neprošli. Další zápas je čeká v pondělí ve Finsku. (nem) Jedno z nejpropíra­nějších nařízení v letošní extralize se nezmění. Čtrnáctka klubů si na valné hromadě odhlasoval­a, aby discipliná­rní komise dál trestala nesportovn­í a vulgární chování fanoušků. Pro vypuštění části řádu, který platí od počátku sezony, se vyslovili pouze zástupci Plzně a Hradce Králové. (daj)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia