MF DNES

Princ Harry si vezme americkou herečku

-

„Popelka“Britský princ Harry (33) se zasnoubil s rozvedenou americkou herečkou Meghan Markleovou (36). Svatba bude příští rok na jaře. Princezna z ní nebude, titul náleží jen královské dceři.

Britský princ Harry se zasnoubil s herečkou a modelkou Meghan Markleovou. Oznámil to včera Kensington­ský palác s tím, že svatba Harryho s o tři roky starší rozvedenou Afroamerič­ankou by se měla konat na jaře příštího roku. Palác upřesnil, že 33letý Harry a 36letá Markleová se zasnoubili tento měsíc.

Mladší bratr prince Williama je pátý v pořadí následnict­ví trůnu. Vztah s Meghan Markleovou, s níž se díky společným přátelům seznámil před necelými dvěma lety v Londýně, oficiálně potvrdil loni v listopadu. Markleová, která se angažuje také v charitě, se narodila a vyrůstala v Los Angeles, studovala ve státě Illinois a žila v Kanadě. Dva roky byla vdaná za herce a producenta Trevora Engelsona.

Její otec je hollywoods­ký osvětlovač a matka pracuje jako učitelka jógy a psychotera­peutka. Jako herečka je Meghan Markleová známá především z právnickéh­o seriálu Kravaťáci, kde hraje asistentku Rachel Zaneovou. Agentura DPA poznamenal­a, že před vztahem s Harrym byla považována za průměrnou herečku. Harry si dříve stěžoval, že jeho partnerka musela v USA trpět projevy sexismu a rasismu.

Žít prý budou v domě Nottingham Cottage, který je součástí areálu Kensington­ského paláce v Londýně. Přesný termín svatby má být oznámen „v pravý čas“. (ČTK, zah)

 ?? Foto: Getty Images ??
Foto: Getty Images

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia