MF DNES

Satoranský pomohl k výhře

-

teprve od léta a už nemá šéfa: Hellmut Krug skončil kvůli podezření, že zasahoval do řízení zápasů. Proto Německo uvažuje i o tom, že projekt od příští sezony stopne.

Počáteční trable se řeší i jinde a některé země se zavedení moderní pomůcky brání. Španělsko až po čase svolilo k testování, staromilci z Anglie už léta namítají, že video zničí pravý duch fotbalu.

Celkově převládá názor, že převratný krok má smysl. Česko jej vítá, i když tuší, že sudí budou na začátku pod ještě větším tlakem: hráčů, fanoušků a také času.

Rychlé rozhodován­í bude potřebovat hlavně videorozho­dčí, kterým bude při české premiéře bývalý sudí a šéf projektu Roman Hrubeš. Hlavního může utvrdit v tom, že udělal správné rozhodnutí, nebo mu doporučit, aby původní verdikt ještě přezkoumal.

První ostrý test spolupráce na dálku přijde v neděli, další během jara: zatím jen v jednom z osmi zápasů ligového kola. Od nové sezony by už kontroloři u videa mohli hlídat až polovinu utkání.

Ani s nimi přehmaty nevymizí – ale mělo by jich aspoň ubýt.

S videem se pojí klady, ale i porodní bolesti. Hodí se na něj rčení: Dobrý sluha, ale zlý pán.

Tomáš Satoranský si v NBA vylepšil sezonní maxima a pomohl Washington­u k výhře v Minnesotě 92:89. Jediný český hráč v soutěži nasbíral za 21 minut hry sedm bodů, pět doskoků a šest asistencí. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia