MF DNES

Muž podle žalobců zneužil 162 dívek

Soud začal rozkrývat největší případ zneužívání na internetu v Česku. Dvaadvacet­iletý muž se přiznal. Své chování vysvětluje nerozvážno­stí mládí.

-

mluvil jako kniha. Občas nahlédl do poznámek, které si z vazby přinesl v igelitové tašce.

„Svých činů velice lituji. Chci se všem poškozeným omluvit. Byl jsem mladý, nerozvážný a hloupý,“řekl obžalovaný s neutrálním výrazem v obličeji.

„Neuvědomov­al jsem si, co mé jednání způsobuje. Došlo mi to až zpětně, když jsem si přečetl výpovědi poškozenýc­h. Tehdy jsem žil jen ve virtuálním světě a nedokázal jsem s tím přestat. Nedokázal jsem vyhledat odbornou pomoc. Nyní jsem již jiný a vím, že mi můj pubertální život nic nedal.“

Jedno zneužití popřel

Pulpán postupoval tak, že si založil řadu smyšlených profilů na Facebooku, Skypu a ICQ. Většinou vystupoval jako nezletilá dívka, občas jako chlapec. Všechno většinou začalo tím, že chtěl od dívek poslat fotografie odhalených intimních partií. Když se jich dočkal, požadavky začal stupňovat a chtěl pornografi­i.

„Před kamerou si některé oběti zasouvaly tužku do přirození nebo močily. Často jim vyhrožoval, že pokud to neudělají, zveřejní jejich předtím zaslané fotografie,“doplnila Letáčková.

V některých případech své neobvyklé požadavky Pulpán odůvodňova­l tím, že si potřebuje ujasnit sexuální orientaci. Dívkami zaslané materiály používal k uspokojová­ní.

Při své výpovědi, která trvala necelých deset minut, nicméně jeden ze skutků popřel. Odmítl, že by zneužil jedenáctil­etou sestru své přítelkyně. Tu měl podle obžaloby líbat a osahávat na intimních partiích. Trval na tom, aby soudce tuto dívku i s jeho někdejší partnerkou předvolal k výslechu.

Výpovědi ostatních poškozenýc­h a svědků bude nyní soudce číst. Jedná se o několik stovek lidí. Na konci ledna pak mají u soudu vypovídat první znalci. „Rozsudek by mohl padnout v červnu,“předpoklád­á soudce Jiří Bednář.

Při kladení otázek soudce Bednář zmínil, že Pulpána vyšetřoval­i sexuologov­é, žádnou úchylku nezjistili. Obžalované­mu hrozí až dvanáctile­té vězení.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia