MF DNES

Tipy na víkend. Limonádový Joe i Rybova mše

-

Adventní koncert ve Staré čistírně

Pokud hledáte opravdový vánoční zážitek, zajděte zítra do staré čistírny odpadních vod v Bubenči. V jedinečném industriál­ním prostředí této národní kulturní památky se uskuteční adventní koncert, během něhož zazní Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby. V programu vystoupí Symfonický orchestr Uměleckého sdružení ČVUT, Komorní smíšený pěvecký sbor Rosa. Začátek koncertu je v 18.00 a za vstupné zaplatíte 250 korun. (ps)

Od Limonádové­ho Joea k zázrakům animace

Od zítřka je ve Chvalském zámku k vidění mimořádná retrospekt­ivní a interaktiv­ní výstava věnovaná Jiřímu Brdečkovi, jedné z nejvýrazně­jších osobností českého filmu, autorovi či spolutvůrc­i scénářů ke snímkům Limonádový Joe, Adéla ještě nevečeřela, Tajemství hradu v Karpatech či Císařův pekař a Pekařův císař. Výstava je pojatá jako rekonstruk­ce světa Brdečkova dětství, mládí, života a inspirační­ch zdrojů. Uvidíte i repliku saloonu a přestřelku kovbojů z Limonádové­ho Joea či výjevy z Tajemství hradu v Karpatech. Výstava je otevřená až do dubna 2018 denně od 9.00 do 17.00 hodin. (ps)

Dyzajn market – Volume 2

Už podruhé se na piazettě Národního divadla uskuteční zimní Dyzajn market. Největší výběrová open-air prodejní výstava autorské tvorby Dyzajn market představí přes 250 českých i zahraniční­ch designérů, koncerty, divadla pro děti, autorská čtení, DJs, zajímavé workshopy, dětský koutek, skvělé jídlo a pití. (ps)

Ples ve stylu středověké­ho adventu

V sobotu od 18 hod. začíná v Divadelním sále Emauzského opatství jubilejní 20. historický ples. Pořadatelé zvou na společnou cestu do historie po stopách slavení Vánoc v období středověku. Pro hosty adventního plesu bude připraven celovečern­í historický program a vystoupení Souboru starého tance Regii Caroli Regis. Historický kostým prý není podmínkou, hosté, kteří nevlastní kostým, mohou přijít v současném společensk­ém oděvu. Pokud máte zájem přijít v kostýmu, vybírejte podle středověké módy z let 1250–1530. Za lístek zaplatíte 150 korun. (ps)

Do Technickéh­o muzea za padesát korun

Národní technické muzeum připomene v neděli památku prvního polistopad­ového prezidenta Václava Havla a při této příležitos­ti nabízí návštěvník­ům snížené vstupné 50 korun. Sleva na vstupném se netýká prohlídky dolů (příplatek 50 nebo 30 Kč). (ps)

 ?? Foto: Roman Vondrouš, ČTK ?? Limonádovy Joe Výstava scenáristy a režiséra Jiřího Brdečky je od zítřka k vidění ve Chvalském zámku.
Foto: Roman Vondrouš, ČTK Limonádovy Joe Výstava scenáristy a režiséra Jiřího Brdečky je od zítřka k vidění ve Chvalském zámku.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia