MF DNES

Fotbalová zima Další změny

Slavia i Sparta řeší, jak dál.

-

ne,“prohlásil před posledním utkáním. Co z toho všeho plyne? Do Slavie míří trenér Trpišovský, ale k nástupu dojít nemusí. Jak by pak zareagoval Šilhavý? Sparťanský kruh je začarovaný víceméně stejně a znovu rozhodne velký boss. Netrpělivě se čeká, k jakému scénáři se Daniel Křetínský přikloní.

Nechá si italského trenéra Andreu Stramaccio­niho? Omezí mu pravomoc? Najde mu jiné místo v management­u? Přesvědčí respektova­ného chorvatské­ho kouče Slavena Biliče, aby zkusil utrápený klub zvednout?

Všichni podřízení čekají, co se ve Spartě bude dít. Ani dovolenou si po odehraném podzimu neberou, aby se z ní nahonem nemuseli vracet.

Každopádně Křetínský řeší kardinální otázku. Revoluční tah se Stramaccio­nim mu nevyšel. Sparta zklamala na všech frontách, vypadla z předkola Evropské ligy, ztrapnila se v národním poháru a za vedoucí Plzní vlaje o 18 bodů. Na soupisce má 27 skvěle placených hráčů, dalších 24 hostuje jinde, takže je jasné, že klubový majitel musí bouchnout do stolu.

Jestli to přinese dobrotu, o tom můžeme znovu jen spekulovat.

Podzim hrůzy už nikdo nespraví, pro jaro by do klubu měl přibýt nový sportovní ředitel, což bývá klíčová funkce pro budoucí koncepci. A sotva vás může překvapit, že ta funkce ve Spartě chybí. Jestli ji obsadí trenér Zdeněk Ščasný, který ze Sparty před patnácti měsíci odešel, to se brzy dozvíme.

„Čert aby se ve Spartě vyznal,“řekl jeden z manažerů.

Aby se to nepletlo, stejné rčení by se teď dalo přilepit i ke Slavii. ● Ani Sparta, ani Slavia. První trenérskou změnu v zimě udělal Jablonec, kam se po víc než 10 letech vrací Petr Rada. Nynější kouč Zdeněk Klucký bude asistentem. ● Na podzim Mladá Boleslav protočila čtyři gólmany, neměla jasnou jedničku, a tak jeden ze zimních úkolů zní: Ustálit situaci v bráně. I proto přichází nový trenér gólmanů Jaromír Blažek.

 ??  ??
 ??  ?? První muž Sparty rozhodne, zda zůstane kouč Stramaccio­ni. Foto: Michal Šula, MAFRA
První muž Sparty rozhodne, zda zůstane kouč Stramaccio­ni. Foto: Michal Šula, MAFRA
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia