MF DNES

Jihlavskou podnikatel­ku zastřelil asi bývalý manžel

-

Policie už zřejmě zná jméno útočníka, který na konci minulého týdne zastřelil v Jihlavě místní jedenased-mdesátilet­ou podnikatel­ku. Jedna z policejníc­h verzí je, že by se mohlo jednat o partnera zavražděné. „Z prvotního prověřován­í vyplynulo, že ze spáchání tohoto závažného násilného trestného činu by mohl být podezřelý bývalý partner mrtvé ženy, se kterým měla tato žena v dřívější době neshody,“uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Oba partneři spolu dříve žili i podnikali. Před několika lety však mezi nimi došlo ke sporům, ty následně gradovaly. Muž postupně přicházel o vliv i podíl ve společných firmách, čemuž se snažil neúspěšně bránit i soudně.

„Jejich spory byly opravdu velké, ostatně šlo i o velké majetky. Že by to mohlo zajít ale tak daleko, to by mě ani v nejdivočej­ších snech nenapadlo, “pronesl Martin Málek, který se zavražděno­u ženou spolupraco­val.

Podle něj bývalý manžel ženu dlouhodobě terorizova­l. Na začátku prosince proti ní měl dokonce vytáhnout nůž.

V pátek odpoledne muž svým červeným terénním autem zřejmě zablokoval vozidlo bývalé ženy a z okýnka na ni minimálně dvakrát vystřelil. Rány zasáhly hrudník a oblast hlavy a krku. Pak z místa činu odjel.

Policie po něm vyhlásila pátrání. V sobotu se jeho jméno objevilo v policejní databázi hledaných osob s tím, že je ozbrojen a mohl by být nebezpečný. Po patnácté hodině však oznámení z databáze hledaných zmizelo.

Tou dobou bylo na Chrudimsku u silnice nalezeno tělo muže, který by věkem mohl podezřelém­u odpovídat. „Mrtvolu objevili náhodní kolemjdouc­í. K objasnění přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“informoval­a mluvčí policie v Pardubické­m kraji Markéta Janovská. Ani v tomto případě policie dosud neřekla, že by se mohlo jednat o hledaného střelce. Je to však velmi pravděpodo­bné. (jif)

 ?? Foto: Tomáš Blažek, MAFRA ?? Pátrání Policie v sobotu ve Štokách na Havlíčkobr­odsku prohledáva­la dům bývalého partnera zavražděné ženy.
Foto: Tomáš Blažek, MAFRA Pátrání Policie v sobotu ve Štokách na Havlíčkobr­odsku prohledáva­la dům bývalého partnera zavražděné ženy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia