MF DNES

Denní provoz MHD se o svátcích zkrátí

-

Městská hromadná doprava v Praze bude o Vánocích a na Silvestra jezdit podle upravených jízdních řádů. Zkrácen bude denní provoz tramvají a autobusů na Štědrý den. Naopak na Silvestra bude provoz v noci posílen a metro pojede do dvou hodin ráno.

Den před Vánocemi a na Štědrý den se bude provoz MHD řídit podle sobotních jízdních řádů. Na Vánoce bude denní provoz tramvají a autobusů ukončen už v šest hodin večer a spoje pak budou mít třicetimin­utové intervaly. Delší intervaly bude mít od 18 hodin také metro a ve stejnou dobu přestanou jezdit přívozy a lanovka na Petřín. Příměstské linky a vlaky budou jezdit do šesti večer beze změn.

Od pondělí 25. prosince do úterý 26. prosince bude MHD jezdit podle nedělního jízdního řádu. Tramvaje a autobusy začnou jezdit od sedmi hodin ráno a provoz vlaků se bude řídit podle jízdních řádů pro státní svátek.

„Tramvajové linky číslo 4 a 21 nebudou v provozu a linka číslo 16 pojede pouze v úseku Lehovec–Kotlářka,“uvedla ke změnám mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Tramvaje na Silvestra pojedou až do noci

Během silvestrov­ského víkendu od 30. do 31. prosince se tramvaje a autobusy budou opět řídit sobotním jízdním řádem. Na Silvestra budou denní linky tramvají a autobusů ukončeny až po desáté hodině večer. Po zbytek noci bude posílený noční provoz a až do dvou hodin bude zaveden smíšený provoz metra a nočních tramvají a vybraných denních autobusů. Metro se zavře přibližně ve dvě hodiny ráno a lanovka na Petřín pojede do deseti hodin večer.

Příměstské linky a vlaky pojedou podle pravidelný­ch sobotních jízdních řádů. V pondělí 1. ledna bude provoz zahájen až v 7 hodin a pojede se podle nedělních jízdních řádů. Metro vyjede podle pravidelné­ho jízdního řádu před pátou hodinou ranní. V úterý pojede pražská MHD podle prázdninov­ých řádů a nevyjedou tramvajové linky 4 a 21. (rsr)

 ?? Foto: Yan Renelt, MAFRA ?? Změny Městská hromadná doprava v Praze bude o Vánocích a na Silvestra jezdit podle upravených jízdních řádů.
Foto: Yan Renelt, MAFRA Změny Městská hromadná doprava v Praze bude o Vánocích a na Silvestra jezdit podle upravených jízdních řádů.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia