MF DNES

Vrah Dahlgren spáchal v cele sebevraždu

-

Čtyřnásobn­ý vrah Kevin Dahlgren, který podle pravomocné­ho rozsudku zavraždil v květnu 2013 v Brně čtyři lidi, včera vpodvečer spáchal ve věznici Valdice na Jičínsku sebevraždu. Američan si odpykával doživotní trest.

„K totožnosti mrtvého se nebudeme vyjadřovat. Na místě je výjezd kriminalis­tů a vše vyšetřujem­e,“uvedla mluvčí hradecké policie Alena Kacálková s tím, že smrt vězně byla v podvečer nahlášena na linku 158. Dodala, že bude provedena pitva. Mluvčí Vězeňské služby Petra Kučerová ČTK potvrdila, že v jedné z věznic zemřel odsouzený, v průběhu vyšetřován­í událost ale komentovat nebude. „Případ je nyní předmětem vyšetřován­í,“dodala.

Dahlgren zabil v Brně-Ivanovicíc­h všechny členy rodiny, u níž dočasně bydlel – otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Poté odletěl do USA, kde byl následně zadržen na letišti na základě zatykače vydaného českými orgány. Americké soudy poté rozhodly o jeho vydání do ČR.

Dahlgren loni v září podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Jeho obhájce navrhoval jako místo výkonu trestu zabezpečov­ací detenci. Dovolání nepolemizo­valo s rozhodnutí­m o vině. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia