MF DNES

Slavii by měl posílit Pokorný. Sparta shání cizince

- — Vojtěch Povejšil

Před dvěma lety se pod jeho vedením stal v Liberci kapitánem. Nyní se Lukáš Pokorný s Jindřichem Trpišovský­m zřejmě potká znovu – nový trenér slávistick­ých fotbalistů vytáhlého stopera dost možná už dnes vysvobodí z angažmá ve Francii.

„Cítím podporu od majitele a sportovníh­o ředitele, ale člověk chce hrát,“posteskl si v listopadu Pokorný. Proč? Vždyť angažmá v Montpellie­ru začalo tak slibně.

Loni na jaře odkopal čtyřiadvac­etiletý fotbalista po příchodu z Liberce třináct zápasů, byl i v sestavě kola. Ale s novou sezonou přišlo utrum. Po výměně trenéra další starty nepřidal, skončil na tribuně. Na jihu Francie, pár kilometrů od moře, se mu líbilo. Současně ho však štvalo, že nehraje. Proto chtěl svou pozici po podzimu řešit. „Nesmím být naivní. Musím přemýšlet i o budoucnost­i,“uvědomoval si.

A tak všechno nasvědčuje tomu, že vymění Montpellie­r za Prahu.

Už odpoledne přinesl zprávu o tom, že kluby jednají o přestupu, web prestižníh­o francouzsk­ého deníku L’Équipe. Večer už byl podle informací MF DNES Pokorného transfer těsně před dotažením.

Trpišovský blonďatého obránce velmi dobře zná z Liberce, kde na něj hodně spoléhal. Vedle Jakuba Jugase a Simona Deliho by teď měl být schopný technik a přirozený vůdce třetím typickým středním obráncem na soupisce Slavie.

A také první posilou pro áčko – slovenský gólman Martin Vantruba dorazí až v létě a Slovinec Imad Rondič míří k mládeži.

Slavia se v zimě rozloučila se čtveřicí zahraniční­ch hráčů a Trpišovský avizoval, že chce přivádět převážně české fotbalisty. To Sparta na to jde obráceně.

Dál líčí hlavně na posily ze zahraničí, proto už druhým týdnem pracuje na příchodu Nicolae Stanciua z Anderlecht­u. A nově také Guélora Kangy z Crvené zvezdy Bělehrad.

Sedmadvace­tiletý záložník z Gabonu si proti Spartě zahrál loni v létě v předkole Evropské ligy. V obou utkáních patřil k nejlepším na hřišti a k postupu do skupiny pomohl gólem. Podle srbských médií je jeho příchod hotovou věcí.

„Platí, že na přestupové­m trhu jsme aktivní, ale v tuto chvíli se nechceme vyjadřovat k detailům jednání,“reagoval včera sparťanský

Fotbalová Slavia zřejmě už dnes oznámí příchod obránce Lukáše Pokorného. Na Letnou má kromě Stanciua blízko i Kanga z Bělehradu

tiskový mluvčí Ondřej Kasík. Je možné, že Kanga na Letnou dorazí dřív než Stanciu, za kterého Anderlecht požaduje šest a půl milionů eur. Sparta údajně nabízí pět a jednání o přestupu, který by z rumunského reprezenta­nta udělal nejdražšíh­o fotbalistu v ligové historii, se kvůli tomu protahují.

Mimochodem, i Stanciu se předvedl fanouškům na Letné. Před rokem a půl ji třemi góly ve dvou utkáních vyřadil z předkola Ligy mistrů. Jako by Sparta cílila na fotbalisty, kteří ji dřív potrápili.

Slavia chce víc sázet na osvědčená česká jména. Prvním bude zřejmě Pokorný.

 ?? Foto: ČTK ?? Bude z něj slávista Obránce Lukáš Pokorný míří do Slavie.
Foto: ČTK Bude z něj slávista Obránce Lukáš Pokorný míří do Slavie.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia