MF DNES

Otázky olympijské­ho turnaje

-

Pětadvacet mužů, kteří se po 20 letech znovu pokusí v Asii získat olympijské zlato, je známo. Co dalšího ale potřebujet­e vědět o hokejovém turnaji, který začíná 14. února zápasem Slovenska s týmem sportovců z Ruska?

S kým hrají Češi? V základní skupině se střetnou ve čtvrtek 15. února s domácí Koreou (13.10 českého času), v sobotu 17. února s Kanadou (4.10) a o den později se Švýcarskem (8.40). Jako jediní ze skupiny se nemusí stěhovat, protože všechny duely odehrají v hale Kangnung.

Jaký je systém turnaje? Vítězové tří skupin postoupí společně s nejúspěšně­jším týmem z druhých míst přímo do čtvrtfinál­e. Ostatní budou hrát v úterý 20. února předkolo play-off (po skupině nikdo nekončí).

Kdo bude český kapitán? Martin Erat. Jak řekl kouč Josef Jandač: „Jasná volba.“Co když se někdo zraní? Do 26. ledna může kouč kohokoliv vyměnit, pak jen s lékařským osvědčením. Kdy se tým sejde? Češi z KHL hrají poslední zápas před pauzou 27. ledna, i proto se už v pondělí 29. ledna dopoledne v Praze na Spartě rozjede soustředěn­í pro reprezenta­nty z této soutěže. Hráči ze švýcarské ligy se připojí 3. února a o tři dny později odlétá první část do Soulu. 7. února odcestují i hráči z extraligy, která ještě 6. února má na programu zápasy 48. kola. V Koreji bude tým nejprve trénovat v areálu Korejské univerzity v Soulu. V neděli 11. února sehraje generálku s Finskem, po ní se přesune do olympijské vesnice. (rob)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia