MF DNES

Skvělá řež, smutný konec

Smazali manko, ale o finále Ligy mistrů přišli hokejisté Třince v nájezdech. Neuspěl ani Liberec.

-

Rober Sára hokejový reportér MF DNES

Vsemifinál­ovém dvojzápase vyhráli čtyři třetiny, inkasovali jen v těch dvou zbývajícíc­h, ale stejně je to k ničemu. O finále Ligy mistrů, které mohli hokejisté Třince hrát 6. února doma, je připravil až penaltový rozstřel. Došlo k tomu poté, co duel ve Finsku i ve Slezsku skončil 4:2 pro domácí.

V nájezdech Třinec neuspěl ani jednou, zato Jyväskylä dvakrát.

„Nájezdy nám nejdou dlouhodobě. Je to samozřejmě velké zklamání, ale na tým za to, co dneska předvedl, jsem pyšný. Prali jsme se až do konce,“říkal útočník Ocelářů Martin Růžička.

Loňské tažení Sparty, která v Lize mistrů dokráčela až do finále, nenapodobi­l ani druhý český tým v semifinále. Liberec schytal ve Švédsku od Växjö pořádný výprask, když prohrál 1:6. Úvodní mač přitom skončil remízou.

Ale zpět do Třince. Tam to mohl být velký večer bratrského dua Kovařčíků. Už teď mají oba heslo na Wikipedii v angličtině, tomu mladšímu kvůli stejnému číslu, které na dresu nosí Sidney Crosby, spoluhráči z legrace přezdívají Sid the Kid. Přesto se oba zatím „skrývají“až ve čtvrtém třineckém útoku.

Včera se bratři, kteří s hokejem začínali v Novém Jičíně, postarali o to, že Třinec až do posledních vteřin dýchal. Mladší Michal (21 let) dal v semifinálo­vé odvetě gól a na další dva přihrál, o rok starší Ondřej zase vstřelil branku na 4:2, díky které Třinec smazal dvougólové manko z prvního mače.

„Jo, byli jsme u tří gólů, ale bylo úplně jedno, kdo je dává,“uvedl Michal Kovařčík. „Dneska jsme šli za vítězstvím. Ukázali jsme, že je dokážeme porazit. Bohužel to došlo až k nájezdům, kdy měli štěstí.“

Slezský klub měl sice v desetiminu­tovém prodloužen­í šanci duel definitivn­ě překlopit na svou stranu, jenže neuspěl. A při nájezdech postupně selhali Polanský, Vlach, Růžička i Chmielewsk­i, byť ten se dožadoval opakování kvůli hozené hokejce brankáře. Marně.

A tak po trefách Immonena a Suomely jde do finále Jyväskylä.

A rovněž Växjö.

HC Oceláři Třinec JYP Jyväskylä

 ?? Foto: Petr Sznapka, ČTK ?? Před branami finále Třinečtí hokejisté do finále Ligy mistrů nepostoupi­li, s finským Jyväskylä vypadli po nájezdech. Neuspěl ani Chmielewsk­i.
Foto: Petr Sznapka, ČTK Před branami finále Třinečtí hokejisté do finále Ligy mistrů nepostoupi­li, s finským Jyväskylä vypadli po nájezdech. Neuspěl ani Chmielewsk­i.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia