MF DNES

NÁPADY NÁZORY víte, že...

- Www.conrad. cz

Zasílám fotografii autíčka, které jsme doma vyrobili s malými dětmi.

Na velkou krabici od banánů jsme podle vlastní fantazie použili krabičky od sýrů (vyrobili jsme z nich kola), kelímky od jogurtů, ruličky z toaletního papíru apod. Výsledek sami vidíte. Velkou výhodou je, že se auto dá klidně využít i na úklid hraček v dětském pokojíku – můžou se do něj schovat menší hračky, kostičky i stavebnice. Doufám, že budou inspirací pro další rodiče. Nikdy jsem si nemyslela, že mě to bude bavit, ale před dvěma lety jsem pořídila na naši zahradu nové krmítko namísto starého a už trochu nefunkčníh­o, které tam míval můj táta.

A protože už tu táta s námi bohužel není, připadalo mi ,slušné´a správné nenechat v zimě ptáčky na holičkách. Drtím nebo melu najemno vlašské ořechy, kupuju a věším lojové koule, zásobuju ptáčky semínky... A pak mě baví sledovat, jak si dávají avízo, že jsem tam konečně něco donesla.

Evidentně jsem však ve škole nedávala moc pozor, tedy aspoň při přírodopis­e, protože poznám sotva tak sojku, straku, kosa, havrana, krahujce a strakapoud­a nebo hrdličku, všem ostatním říkám holky sýkorky. Váš atlas ptáků proto přišel jak na zavolanou. A děkuju i za rady, jak jednotlivé druhy přilákat, aby bylo kolem krmítka pořád to parádní představen­í, které mi dokáže nahradit nudnou televizi. Že by těm ptačím návštěvník­ům chutnala i jablka nebo že mám odhrnout sníh z trávníku, abych potěšila kosa, jsem nevěděla. Tak se těším, jak ocení pestřejší jídelníček a jak budeme s rodinou soutěžit, kdo je kdo.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia