MF DNES

Tramvaje vynechají úsek Újezd–Malostrans­ká

-

Kvůli opravám kolejí nebudou měsíc jezdit tramvaje mezi zastávkami Újezd a Malostrans­ká. Výluka začne v pondělí 22. ledna a bude trvat do středy 21. února. Oprava trati ovlivní i automobilo­vou dopravu.

Tramvaje číslo 2 ve směru od Sídliště Petřiny pojedou z Malostrans­ké přes Čechův most na Náměstí Republiky, Hlavní nádraží do zastávky Olšanské hřbitovy.

Ve směru z centra bude linka 7 vedena ze zastávky Anděl přes zastávky Křížová a Laurová na Radlickou, kde bude ukončena. Linka číslo 12 od zastávky Výstaviště Holešovice pojede ze Sparty přes zastávky Hradčanská, Prašný most, Brusnice, Pohořelec a Malovanka na Vypich.

Z Malostrans­ké pojedou tramvaje číslo 20 přes Staroměsts­kou, Národní třídu, Karlovo a Palackého náměstí a Výtoň a budou končit v zastávce Nádraží Braník.

Od Hostivaře pojede 22 z Újezda přes Švandovo divadlo, Anděl a Smíchovské nádraží na Sídliště Barrandov. Noční tramvaj 97 pojede v úseku mezi Malostrans­kou zastávkou a Národním divadlem odklonem přes zastávku Staroměsts­ká. Linky 15 a 23 budou zrušeny.

V denním provozu bude zavedena tramvaj 32, která pojede z Bílé Hory, přes Vypich, Malovanku, Pohořelec, Pražský hrad, Malostrans­kou na nábřeží Edvarda Beneše, Právnickou fakultu a Malostrans­kou zpátky do zastávky Bílá Hora. Jednotky nemají se sbory dobrovolný­ch hasičů organizačn­ě nic společného. Zřizují je totiž přímo obce a městské části, které za ně zodpovídaj­í. Jejich členové spolupracu­jí s profesioná­ly při zásazích jako takzvané druhosledo­vé jednotky. Na území hlavního města pracují jednotky sboru dobrovolný­ch hasičů kategorie III a V. Ty musí vyrazit k zásahu do deseti minut poté, co potvrdí, že se ho účastní.

MHD posílí náhradní autobusová doprava. Od začátku výluky do 11. února bude na trase mezi Újezdem a Malostrans­kým náměstím jezdit autobus X22.

Od 12. února v úseku Malostrans­ké náměstí – Malostrans­ká pojede autobus X20.

Autobus číslo 192 bude zastavovat mezi zastávkami Nerudova a Šporkova na Malostrans­kém náměstí v Karmelitsk­é ulici. Mezi 6. a 11. únorem bude pravidelná zastávka této linky přemístěna z východní strany Malostrans­kého náměstí na jižní stranu náměstí ke kostelu.

Pro automobily bude od 22. ledna do 6. února uzavřena Letenská ulice za křižovatko­u s ulicí Tomášskou. Josefská ulice bude přístupná jen od Mostecké ulice, Letenská pouze od Klárova. Odjezd z Malostrans­kého náměstí bude možný pouze směrem k Újezdu.

Od 6. do 12. února bude uzavřen prostor křižovatky Malostrans­ké náměstí, Tomášské a Letenské ulice. Mezi 12. a 21. únorem auta neprojedou Karmelitsk­ou ulicí před kostelem Panny Marie Vítězné a sv. Antonína Paduánskéh­o. Částečná omezení budou platit u ústí ulice Tržiště a na Malostrans­kém náměstí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia