MF DNES

Neztratila jsem víru

-

mnou, takže se musím naučit bojovat i s tím, že přicházejí také špatné chvíle.“

Když mi drží zdraví...

Jinými slovy: srazte mě, ale povstanu silnější. Její kouč Jan Příhoda už dříve líčil, že Allertová ve zdravotní pauze zlepšila přístup i kondici. Zároveň ji chválí za píli, klid i přejícnou povahu.

V Melbourne jí po kvalifikač­ním kvapíku v žertu dal na zápas maximální limit hodinu, a když ve 2. kole uspěla za hodinu a půl, smála se: „Samozřejmě si dělal hned srandu, že jsem to podělala.“

Allertová si chválí své štěstí na okolí; jejím partnerem je tenisový profesioná­l Jan Šátral – byť se nevidí kolikrát i celý měsíc, místo výčitek si vyměňují podporu. Chápou, co tenhle kočovný život obnáší. Dost podstatná věc pro comebacky jejího typu.

„Bez okolí taková období nejdou překonávat,“říká Allertová. „Ať už jde o rodinu, přítele, kamarády, trenéra i tým. Všichni mě hrozně povzbuzují a věří ve mne.“Víra tvá tě uzdraví? Zatím ano. Allertová v „live“žebříčku WTA už poskočila o 26 příček na 104. pozici. Ve čtvrtek ji čeká nenasazená Polka Magda Linetteová; v současném laufu nebude bez šance a výhra by znamenala návrat do stovky.

Tlačí se tak do míst, která poznala – a kde jí bylo tak dobře. Ve 3. kole grandslamu byla ostatně předtím v životě jen jednou, také v Melbourne.

Pomohlo jí hodně lidí a ona pomocí rozhodně nepohrdla. „Samozřejmě pro to musí člověk udělat i něco sám. Musí chtít. Musí si to odpracovat. A když drží i zdraví, tak to jde.“

V případě odolné slečny Denisy zatím ano.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia