MF DNES

Debaty budou s Witowskou a Voříškem

-

Rozhodnuto. Dva potvrzené duely prezidents­kých kandidátů se odehrají příští týden. Debatovat se bude v úterý na Primě a ve čtvrtek v České televizi. Bez účasti Jiřího Drahoše se bude muset obejít jak Nova, tak Barrandov.

Debatu ČT bude moderovat Světlana Witowská (na snímku dole). „Světlana je zkušená moderátork­a, která dlouhodobě odvádí výborné výkony v rozhovorec­h s vrcholnými politiky,“komentoval výběr moderátork­y ředitel zpravodajs­tví a sportu ČT Zdeněk Šámal.

Debatu na Primě má moderovat Karel Voříšek. „Pořad se bude jmenovat Česko hledá prezidenta a detaily v tuto chvíli ladíme,“uvedl Adam Halmoši z Primy. Hodinu, která může rozhodnout souboj o Hrad, budete televize přenášet v přímém přenosu z Hudebního divadla Karlín.

Debatu chystají na neděli od 20 hodin také na Nově. Televize se na to, že Jiří Drahoš pravděpodo­bně nedorazí, už připravuje. „Pokud se Jiří Drahoš rozhodne debaty nezúčastni­t, odvysíláme hodinový rozhovor s prezidente­m Zemanem, který bude moderovat Rey Koranteng,“řekla mluvčí Jana Ondrejecho­vá. Na neděli má Drahoš naplánovan­ý program v Brně a na severní Moravě.

Bez šance je TV Barrandov, která chtěla diskusi uspořádat v pondělí. Televize ale je domácím teritoriem Miloše Zemana, navíc je ze všech zmíněných nejméně sledovaná.

Sám Drahoš o vystoupení­ch v televizi během včerejší návštěvy Plzeňského kraje několikrát hovořil s občany. Připomínal, že Zeman nejprve diskuse nechtěl vůbec, pak pouze dvě, protože třetí už by lidi nudila, a nyní vyzývá rovnou ke čtyřem. „Proč bych chodil do čtyř debat s Milošem Zemanem? Dovedete si představit, že budeme čtyři hodiny tlachat a vy se na to budete koukat? Já potřebuji mluvit s voliči v krajích,“řekl třeba v domově Baculus mezi důchodci. „Každopádně v debatách budu reagovat na podpásovky, které o mně soupeři šíří,“dodal. (row)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia