MF DNES

Poptávku nejsme schopni uspokojit. V létě se přesuneme do větších prostor.

- — Jakub Bartoš

Přistupuje­me k zaměstnanc­ům jinak. Mají hodiny angličtiny, dáváme sick day, maminky mají možnost pracovat z domova a snažíme se přizpůsobi­t tak, abychom jim mohli vyjít vstříc,“popisuje Plemlová.

Díky její nadaci se sbírá použité zboží, které následně míří k matkám samoživite­lkám v nelehké situaci, které tak mohou ušetřit část výdajů. Sama ví, o čem mluví, protože si v minulosti prošla nelehkou zkušenosti. Šít začala doma a slavila úspěch. Později zjistila, že by ji podnikání mohlo živit. Pak ale její manžel psychicky onemocněl. Po čase dokonce zničil byt i veškeré podnikání a Petra Plemlová musela začít od nuly.

I díky zákaznicím se jí to podařilo. Před třemi roky činil obrat její firmy 7,5 milionu korun, za rok se číslo přehouplo přes 16 milionů a loni pokořila 35 milionů korun. „Poptávku nejsme schopni uspokojit. Oslovují nás i zahraniční obchody ze Slovenska, Německa, Rakouska, Itálie nebo Španělska. V létě se proto budeme přesouvat do větších prostor v Táboře,“popisuje s úsměvem Plemlová.

Společnost vyrábí dětské oblečení, látkové plenky a věnuje se i prodeji autorských designovýc­h látek. Loni navíc rozjela projekt Unuo Play, jehož cílem je prodávat kvalitní dřevěné a vzdělávací hračky.

Při svém nabitém programu se Petra Plemlová snaží věnovat i rodině, doma má čtyři děti. „Znám dost maminek, kterým zaberou povinnosti doma dost času. To mohu potvrdit, protože jsem si to vyzkoušela. Mám nicméně skvělou chůvu, takže je doma vždy všechno hotové. Já se tak dětem potom mohu věnovat. Zároveň si uvědomuji, že je důležité být pro ně vzorem,“uzavírá.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia