MF DNES

Vyrábíme velmi kvalitní uzeniny s vysokým podílem masa, což se promítne na ceně.

- — Marek Osouch

to spoustu sil. „Jednu dobu už mi doma říkali, jestli by nebylo lepší to zabalit, že to dál nemá cenu,“sdělil. Ale tato slova ho nakopla a pracoval dál.

Stejně tak nedal na lidi, kteří ho upozorňova­li na rizika přesunu z Brna do Kuřimi. „Varovali nás, že ztratíme lidi, ale s námi všichni přešli do nového závodu,“doplnil Steinhause­r, který pro práci ve firmě nadchl i další členy své rodiny. Jeden jeho syn má na starosti ekonomiku, druhý import a export a manželka má pod sebou prodejny, které firma v Brně a blízkém okolí také buduje. „Máme jich sedm, teď plánujeme osmou,“přiblížil. Výrobky dodává i do dalších maloobchod­ních sítí, ale do velkých hypermarke­tů nechce. Podle jeho slov se mu to nevyplatí.

Jeho firma se zaměřila na export do zemí střední Evropy. Výrobky dodávají na Slovensko, do Maďarka nebo Rakouska a porozhlíže­jí se také po německém trhu. „Vyrábíme velmi kvalitní uzeniny s vysokým podílem masa, což se samozřejmě promítne na ceně. Až teď se Češi začínají dívat kromě ceny i na kvalitu,“vysvětlil majitel firmy, který letos očekává, že budou mít půlmiliard­ový obrat.

Jméno Steinhause­r není v masném průmyslu ojedinělé jen ve spojení s firmou Steinex. Na úplném počátku, ještě před založením vlastní firmy, totiž Jaromír Steinhause­r pomáhal spolu s bratrem otci rozjíždět jatka v Tišnově. „Byli jsme ale třemi velkými osobnostmi, tak jsem si řekl, že by bylo rozumnější se osamostatn­it,“doplnil majitel kuřimské firmy. Dodnes však spolupracu­jí i obchodují. „Nijak si nelezeme do zelí. Dokážeme si vycházet vstříc a vzájemně se respektova­t,“dodal.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia