MF DNES

Liga mistrů mizí z ČT, práva na tři ročníky získala O TV

- — vp, ber

Fotbalová Liga mistrů na České televizi končí, všechny zápasy bude od nové sezony vysílat pouze placený kanál O2 TV. Exkluzivní práva pro český i slovenský trh získal na nadcházejí­cí tři ročníky.

Změna přichází ve chvíli, kdy se v příštím ročníku přímo v základní skupině Ligy mistrů s velkou pravděpodo­bností představí i český šampion.

„Seriózně jsme se snažili práva získat, ale byli jsme přeplaceni, což se zkrátka stává,“řekl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

O konci nejprestiž­nější klubové fotbalové soutěže světa na veřejnoprá­vním médiu jako první psal iSport.cz. „UEFA Champions League nabízí nepochybně ten nejlepší a nejžádaněj­ší obsah, který lze na trhu získat. Jsme pyšní na to, že právě tuto cennou a významnou soutěž můžeme předplatit­elům O2 TV poskytnout,“uvedla šéfka obsahu Anna Lenerová.

Soukromá televize od podzimu zprostředk­uje i čtvrté předkolo a Superpohár UEFA. Finálový duel, který fanoušci dosud mohli sledovat na ČT i na O2 TV , odvysílá už jen komerční stanice. Česká televize měla také každé úterý první volbu při výběru zápasů – což bude platit už pouze na jaře.

Televize O2 odvysílá na svých kanálech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal více než 140 přímých přenosů v osmnácti hracích týdnech. Nové budou i časy – dva duely základních skupin se budou hrát už od 19 hodin a zbývajícíc­h šest od 21 hodin.

Mezinárodn­í fotbal nicméně na České televizi zůstane – veřejnoprá­vní stanice minulý týden oznámila, že získala práva na první výběr zápasů Evropské ligy, na zápasy české reprezenta­ce v Lize národů i kvalifikac­ích ME a MS a na závěrečný turnaj ME 2020. Z Ligy mistrů ovšem nebude mít k dispozici ani sestřihy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia