MF DNES

Ledecká vládne světu. K páté výhře pomohla i trocha štěstí

- — Matěj Tomíček

Popáté v sezoně vyhrála kvalifikac­i a následně i samotný závod. Na rozbité trati v bulharském Bansku postupně vládla v osmifinále, čtvrtfinál­e, semifinále a nakonec i ve finále, ve kterém Němku Selinu Jörgovou porazila o šest desetin.

„Byl to skvělý závod. Místní kopec je hrozně fajn, všichni fandili a křičeli, když jsem jela,“pochvalova­la si včera atmosféru 22letá snowboardi­stka Ester Ledecká.

Navázala na své předchozí triumfy v Carezze, Cortině d’Ampezzo, Lackenhofu a Rogle a znovu tak potvrdila svou absolutní dominanci v obřím paralelním slalomu.

„Je to fajn, jsem ráda za to, jak se sezona vyvíjí. Doufám, že se budu pořád zlepšovat,“říká. Zlepšovat? Jak by se chtěla zlepšovat? Vždyť Ledecká obřímu slalomu vládne od prosince 2016, kdy naposledy nestála na nejvyšším stupni. V Carezze tehdy skončila druhá...

Ale ve včerejším semifinále měla namále.

Riskující Ramona Hofmeister­ová před českou snowboardi­stkou vedla s náskokem jedné branky, když těsně před cílem vyjela z trati. „Soustředil­a jsem se na svou jízdu a snažila jsem si nevšímat toho, jak jede ona,“usmívala se v cíli Češka.

Stále přitom není úplně fit. Minulý víkend vynechala kvůli nemoci nedělní závod ve slovinské Rogle a i včera dlouho zvažovala, jestli do slalomu vůbec nastoupí. „Pořád mi není bůhvíjak, nemám sil na rozdávání, jsem trochu slaboučká. Ale cítila jsem, že to zvládnu. A zvládla,“radovala se. V Bulharsku potvrdila, proč má být za čtrnáct dní v Koreji jedničkou české výpravy. V neděli ji ještě čeká poslední předolympi­jský start, ve kterém může s předstihem získat malý křišťálový glóbus.

Pak už se pojede o olympijské zlato.

 ??  ?? Nezastavit­elná Ester Ledecká vyhrála další obří paralelní slalom.
Nezastavit­elná Ester Ledecká vyhrála další obří paralelní slalom.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia