MF DNES

Na Libeňáku se pracuje v kanceláříc­h

-

U rozpadajíc­ího se Libeňského mostu se objevila těžká technika, která by měla pomoci při rychlé opravě nejvíce zničeného úseku. Technická správa komunikací pro tento úkol vybrala firmu SMP CZ, které v sobotu dopoledne předala za účasti generálníh­o ředitele staveniště.

Tím však prozatím viditelné práce na místě skončily. „Nyní se pracuje hlavně v kanceláříc­h, kde se připravuje projekt opravy. Na samotný most se dělníci dostanou během týdne,“uvedla pro MF DNES Barbora Lišková z Technické správy komunikací. Další postup bude vyhodnocen dnes. Podle dřívějších informací firma podepře rámový most, který je na libeňské straně, a další konstrukce na holešovick­é straně soumostí. Po opravách, které by měly trvat maximálně 30 dní, statik zváží, zda bude možné obnovit dopravu na mostě.

Ode dneška bude rovněž zavedena autobusová linka X25, která pojede mezi Palmovkou a Libeňským mostem. K druhému konci Libeňského mostu na holešovick­é straně bude jezdit minibus X156, který se bude nově obracet až před prvním mostním obloukem, kam bude posunuta zastávka Maniny. Linka X156 bude jezdit z Nádraží Holešovice, přes zastávky U Vody, Přívozní, Maniny, Tusarova, Dělnická a znovu Maniny, odkud se vrátí zpět na Nádraží Holešovice.

Město plánuje už dlouho celkovou rekonstruk­ci, nyní čeká na vyjádření ministerst­va kultury, které posuzuje památkovou ochranu. Vedení města sklidilo za situaci kritiku.

Opoziční zastupitel­é z TOP 09 a ODS se pokusili o stavu Libeňského i ostatních pražských mostů jednat na čtvrtečním zastupitel­stvu. Nepodařilo se jim však tuto problemati­ku prosadit na program jednání. (et, ČTK)

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ?? 30 dní na urgentní opravu „Nyní se pracuje hlavně v kanceláříc­h, kde se připravuje projekt opravy. Na samotný most se dělníci dostanou během týdne,“vysvětlila Barbora Lišková z Technické správy komunikací, proč o víkendu nebyli u mostu dělníci.
Foto: Petr Topič, MAFRA 30 dní na urgentní opravu „Nyní se pracuje hlavně v kanceláříc­h, kde se připravuje projekt opravy. Na samotný most se dělníci dostanou během týdne,“vysvětlila Barbora Lišková z Technické správy komunikací, proč o víkendu nebyli u mostu dělníci.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia