MF DNES

V lázních se prohřejete

Máte už zimy plné zuby? Bolí vás záda, klouby a svaly máte ztuhlé zimou? Neexistuje jednodušší řešení, než se zajet zahřát do lázní.

-

Lázně Slatinice se nacházejí v malebné hanácké krajině jen 12 km od Olomouce. Tato oáza klidu patří k menším svou rozlohou i počtem lůžek, ale co do péče o své hosty si stojí na špičkové úrovni. Jako vůbec první léčebné lázně v České republice získaly akreditaci pro zdravotnic­ká zařízení, která oficiálně potvrzuje vysokou kvalitu a bezpečnost poskytovan­ých služeb. „Je pro nás nesmírně důležité, abychom pro naše hosty měli připraveny kvalitní služby a každému se v co největší míře mohli věnovat individuál­ně a vstřícně,“říká Ing. Irena Vašicová, ředitelka lázní. Díky léčivému sirovodíko­vému pramenu se tady specializu­jí na léčbu pohybového aparátu, nervových, kožních, cévních a onkologick­ých onemocnění. Najdete zde přes 100 léčebných a relaxačníc­h procedur, mnoho z nich je zcela ojedinělýc­h. Mezi luxusní masáže patří rituály Matamanoa a Tokoriky prováděné horkými mušlemi a lasturami.

ZIMNÍ NOVINKY Nechte o sebe pečovat na cenově zvýhodněné­m pobytu Zimní odpočinek, anebo vyrazte s kamarádkou, sestrou či maminkou na Dámskou jízdu. V nabídce naleznete také Pobyt nejen pro učitele na období jarních prázdnin. Pobyty si můžete okořenit procházkou i výšlapem, posezením v kavárně nebo kulturním pořadem.

EDUKAČNÍ POBYTY Špičkovou péči zde odvádějí rehabilita­ční pracovníci a fyzioterap­euti. Používají nové moderní metody a cvičení, které jsou hlavní náplní nového typu pobytu.

Edukační pobyt na odstranění bolestí pohybového aparátu, který je zaměřen na to, aby se lidé naučili správně zapojovat svaly, naučili se cvičit a protahovat, aby zmírnili své potíže. „Skupinový edukační pobyt je kapacitně omezen pouze pro 8 osob, proto se jednotlivé termíny velice rychle obsazují,“říká ředitelka. „Pro klienty, kterým termíny nevyhovují, je samozřejmě varianta připravena pobytu.“také individuál­ní dodává. Unikátní pobyty budou přibývat. Na letní období je připraven pobyt, který dá nahlédnout do tajemství čaker a esoteriky. Kdo si bude chtít odpočinout od dětí, ale mít je nablízku, může v červenci vyzkoušet kombinaci relaxace pro dospělé a příměstské­ho táboru pro děti s názvem Odpočinek od dětí.

KULTURNÍ AKCE Tradiční i netradiční akce se konají celý rok. Zahájení sezóny s příjezdem historické­ho kočáru je naplánován­o na 31. března. Oblíbený Lázeňský den zdraví se koná 16. června, kde kromě programu pro děti i dospělé vystoupí skupina Fireballs. 14. ročník rallye veteránů Z lázní do lázní proběhne 12. srpna. Za zmínku také stojí art-folk festival začínající­ch umělců Slatinická struna a paleta (29. července).

 ??  ??
 ??  ?? Ing. Irena Vašicová
Ing. Irena Vašicová

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia