MF DNES

Úpravy Libeňského mostu finišují

-

sdělila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Zmatek vzniklý poruchou zavinil ve městě i několik nehod, po celé Praze vznikaly kolony. Pracovníci DPP se sice až do šesté hodiny odpolední snažili kolejnici opravit, ale praskla znovu. Rozhodlo se tak o její výměně.

Od osmi večer byla proto křižovatka opět uzavřena pro všechny linky a dělníci se snažili do dnešních 00.30 celý oblouk vyměnit, aby co nejméně zasáhli do jízdních řádů nočních linek, pro které je křižovatka Lazarské a Spálené důležitým uzlem.

Podle dispečera z místa poruchy by ale další problémy neměly hrozit. Vedlejší kolejnice, po níž se zahýbá z Karlova náměstí na Lazarskou, je v pořádku a vyměnit nepotřebuj­e. Pražská Technická správa komunikací (TSK) začne dnes betonovat poslední podpěru pod Libeňským mostem na Praze 8. Na holešovick­ém břehu jsou konstrukce již hotovy. Most je kvůli havarijním­u stavu už zhruba měsíc uzavřen pro auta a MHD. „Práce probíhají podle harmonogra­mu. Na straně Prahy 7 jsou konstrukce hotovy a lisy natlakován­y. Zítra se bude betonovat na břehu Prahy 8 poslední podepření, které se bude aktivovat v pondělí 26. února,“uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková. Most je podepírán společně se speciálním­i lisy, který tlačí podpěry směrem ke konstrukci mostu. Až TSK podpěry dokončí, počítá se 3. března s návratem tramvají. Co bude s mostem dál, není jasné. Ministerst­vo kultury v minulých dnech rozhodlo, že Libeňský most není památkou. To nyní dává magistrátu možnost stavbu v případě nutnosti i zbourat. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia