MF DNES

Nevěděli jsme, že se konzultuje video, divil se Škoda

- — Radek Povejšil

Po několika odrazech v pokutovém území Milan Škoda doslova dotlačil míč do sítě, z gólu se ale radoval jen asi dvě a půl minuty. Rozhodčí pak poprvé v historii české fotbalové ligy odvolali vstřelenou branku po zhlédnutí videa. „Bylo to takové divné,“přemítal slávistick­ý kapitán. „Ta situace nebyla úplně jasná. Myslím, že tohle je spíš proti fotbalu než pro fotbal.“

Škoda dostal míč do sítě ze skrumáže, která v pokutovém území Bohemians vznikla po standardní situaci. Při střele ale stál v těsném ofsajdu záložník Souček a bránil v zákroku brankáři Fryštákovi.

Sudí Zbyněk Proske nejprve situaci několik vteřin konzultova­l na dálku s videorozho­dčím Miroslavem Zelinkou. Pak se na jeho doporučení vydal k monitoru u hřiště, kde se podíval na záznam, podle kterého rozhodl: ofsajd, gól neplatí!

Slavia i přesto porazila ve vršovickém derby Bohemians 1:0.

Jaké to bylo z pohledu hráče?

Já jsem v první chvíli myslel, že zkoumají, jestli jsem nebyl v ofsajdu já při té první hlavičce. Pak když jsem viděl, že rozhodli, že byl v ofsajdu Tomáš Souček, tak to bylo takové divné. Byli tam v souboji a nebylo to úplně jasné. Myslím si, že tohle je spíš proti fotbalu než pro fotbal.

Na druhou stranu, jde o fair play.

Zrovna na tohle si brát video... Byli na stejné úrovni. Ono snad ani nebylo poznat, že byl Souček za ním. Bylo to takové zvláštní.

Josef Hušbauer říkal, že jste ani nevěděli, že se zrovna video konzultuje.

No, to jsme nevěděli. Nikdo nevěděl, na co se čeká. Pak nám to samozřejmě rozhodčí řekl.

Jaké to bylo pro vás, když vám po téměř třech minutách sebrali gól?

Samozřejmě mě to mrzelo, ale věděl jsem, že máme ještě spoustu času, a hlavně bylo důležité, že jsme nepřestali hrát. Hráli jsme opravdu dobře a ten gól jsme do poločasu vstřelili.

Jak důležitá výhra je to po té porážce v Jihlavě?

Bylo to důležité. Tam se nám to ne úplně povedlo, ale tady jsme to zvládli.

Čím to, že jste zhruba po hodině hry pouštěli Bohemku do šancí? Nastřelili tyčku, poté šel Kabajev sám na bránu.

Myslím si, že jsme začali náročně. Hodně jsme je naháněli, aby to co nejvíce odkopávali a my sbírali balony. První poločas jsme odehráli tak, jak jsme chtěli. Druhý poločas nám trochu došly síly. Už to nebylo tak agresivní, začali jsme ztrácet střed hřiště a oni se dostávali do šancí a hra se trochu vyrovnala. Ale naštěstí jsme to udrželi, i když to v té zimě nebylo úplně příjemné. Hřiště nebylo ideální, což moc nenahrával­o tomu, aby se dobře hrálo po zemi.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia