MF DNES

Kdo vyhrál v minulých letech

-

Adam, Valdemar a Mariusz Walachovi, Walmark

Roku 2010 soutěž opanovali bratři Walachovi, zakladatel­é a majitelé firmy Walmark, která je známá jako výrobce doplňků stravy a léků. Vedle Česka a Slovenska má dceřinky v sedmi evropských zemích.

Eduard Kučera, Avast

Jeden ze zakladatel­ů nejpoužíva­nějšího antivirové­ho programu na světě získal titul za rok 2009. Firmu založil s Pavlem Baudišem už v roce 1991 a dodnes si v ní oba ponechali podíl. Předloni Avast koupil za 1,3 miliardy dolarů konkurenta AVG.

Vladimír Kovář, Unicorn

Šéf a majitel společnost­i Unicorn získal titul Podnikatel roku 2008. Unicorn patří mezi přední české výrobce softwaru. Kovář investuje nejen do IT, ale také do nemovitost­í – staví třeba Petrovu boudu v Krkonoších – a do vzdělání.

Tomáš Březina, Best

Soutěž v roce 2007 ovládl šéf a majitel největšího českého výrobce betonových stavebních prvků pro venkovní a zahradní architektu­ru. Firma vlastní osm výrobních a prodejních areálů s 24 továrnami.

Pavel Juříček, Brano Group

Skupina, již vlastní Podnikatel roku 2006, patří mezi přední české dodavatele automobilo­vého průmyslu. Dnes firmy dosahují tržeb téměř pěti miliard korun.

Radim Jančura, Student Agency

Titul získal za své žluté autobusy, prodej studijních pobytů a prodej letenek. Od té doby impérium Student Agency rozšířil o osobní vlaky RegioJet či Tick Tack Taxi.

Miroslav Řihák, Anect

Podnikatel roku 2004 se před šesti lety vrátil do vedení IT firmy Anect, kterou v roce 1993 založil. Po letech propadu je přivedl do černých čísel. Anect zaměstnává přes 150 lidí a spadá do něj i startup Aducid.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia