MF DNES

Americká sekta: svatba jako řemen, zbraně s sebou

Lidé

-

Stalo se to uprostřed týdne v Pensylváni­i, byl to bohabojný obřad věřících, jen děti v blízké škole se kvůli tomu musely pro jistotu přestěhova­t jinam. Co kdyby někdo vystřelil. Když přijdou stovky lidí do kostela se zbraněmi a někteří mají dokonce náboje kolem hlavy jako koruny, mohlo by se to klidně stát.

Přitom to byla hromadná svatba a požehnání zbraním svatebčanů.

Nevěsty byly v bílém a ženiši v černém i s motýlky. Kdekdo měl s sebou poloautoma­tickou pušku AR-15, zbraň, jaká byla použita při nedávném masakru ve floridské škole či předtím při střílení v Las Vegas. Pušky měly být nenabité.

Byli to členové církve Svatyně světového míru a sjednocení a stalo se to dvě stě kilometrů od Filadelfie.

Církev je rozšířena po celém světě. Věří, že poloautoma­tická puška AR-15 symbolizuj­e „železnou hůl“z knihy Zjevení, s níž věřící budou „pást a rozbíjet jako hliněné nádobí“své nepřátele.

Obřadu, při němž si páry obnovily manželský slib, se zúčastnilo na dvě stě padesát dvojic. Hned u vchodu pořadatels­ká služba provedla kontrolu zbraní, jestli jsou vybité, zajištěné a zamčené.

Cílem všeho bylo podpořit právo na držení zbraní, o něž se po střelbě na Floridě znovu rozhořel prudký střet.

„Každý z nás je povolán použít sílu železné hole ne proto, aby utlačoval, jako se to děje v satanských království­ch tohoto světa, ale aby pomáhal Božím dětem,“zaznělo při obřadu.

V jeho průběhu se nic zvláštního nestalo. (vod)

 ?? Foto: ČTK ?? Všichni na obnovení manželskýc­h slibů přišli ze zbraněmi, neměli však nabito.
Foto: ČTK Všichni na obnovení manželskýc­h slibů přišli ze zbraněmi, neměli však nabito.
 ?? Foto: ČTK a Reuters ?? Chceme mír Členové Svatyně světového míru s poloautoma­tickými puškami a korunami z nábojnic při obřadu v Pensylváni­i.
Foto: ČTK a Reuters Chceme mír Členové Svatyně světového míru s poloautoma­tickými puškami a korunami z nábojnic při obřadu v Pensylváni­i.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia