MF DNES

Nový kouč: Jsem si jistý, že Sparta má na víc

- — David Čermák

neděli pozdě večer mrknul na mobil, aby se podíval na výsledky české ligy. A sotva si všiml sparťanské remízy s Brnem, už mu zvonil telefon.

Nabídka z Letné, kde se právě rozhodlo o konci trenéra Andrey Stramaccio­niho.

„Nečekal jsem to,“líčil včera Pavel Hapal, už jako nový kouč Sparty. „Ale hned jsem si říkal, že to chci zkusit. Sparta je pro mě nová šance a posun v kariéře.“

I když jste viděl, jak Sparta během podzimu a na startu jara tápe?

Věřím, že v mužstvu je velký potenciál, jen se nedaří ho nastartova­t a dojít k tomu hlavnímu, k výsledkům. Vím, že Sparta v určitých pasážích zápasů nehrála špatně, ale taky byly pasáže, kdy to nefungoval­o. Mužstvo má na to, aby předvádělo lepší výkony a mělo lepší výsledky, o tom jsem pevně přesvědčen­ý.

Třeba už v sobotu v Karviné?

A taky možná hráči o sobě popřemýšlí: vždyť odvolání trenéra je vždycky i jejich porážkou. Věřím, že se zamyslí.

Jak chcete, aby se Sparta prezentova­la na hřišti?

Musím tým trochu poznat i zevnitř. Budu čerpat informace od sportovníh­o ředitele pana Ščasného i od Tomáše Rosického. Většina trenérů chce hrát ofenzivně, atraktivně, sbírat body. Priority jsou u všech stejné, důležité je, aby se je podařilo přenést na hřiště.

Postavilo vás vedení před konkrétní cíl?

Máme před sebou boj o druhé místo. Přemýšlet o prvním, když má Plzeň tak velký náskok, není na místě. Ale o to druhé se chceme porvat a uvidíme, na co dosáhneme.

O druhé místo se budete přetahovat s Olomoucí, Libercem a Slavií, proti které vás za dva týdny čeká derby. Těšíte se?

Těžko se těšit. Nejdřív nás čeká Karviná, soustředím­e se na ni, chci tým dobře připravit. Až pak budeme řešit Slavii. Ale dnes hraje pohár s Libercem a určitě se půjdu podívat.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia