MF DNES

Hledají se řidiči i pekaři. Marně

Ten dláždí ulice, ten kove podkovy, ta krmí slepice, ta peče cukroví. Ten umí to a ten zas tohle, a všichni na trhu práce chybí moc, mohl by znít aktualizov­aný text Werichovy písně, která by popisovala současnost.

- Magdalena Nová, Blanka Drahošová redaktorky MF DNES

Třiačtyřic­etiletý Jaroslav je vystudovan­ý stavbař s dvacetilet­ou praxí, dvěma dětmi a hypotékou na krku. Když měl pocit, že už už při práci v projekční kanceláři vyhoří, usedl za volant autobusové příměstské linky. Jistě, žádný klid na šoférském sedadle nemá, a přesto si po pár měsících libuje: „Mám opět pocit, že dělám smysluplno­u práci, o kterou někdo opravdu stojí. A která je i finančně zajímavá.“

Jak by ne, vždyť se díky němu podařilo zaměstnava­teli umořit alespoň jedno pracovní místo – a i to je v současnost­i úspěch.

Snad v každém městě a každém kraji totiž shánějí řidiče autobusů, trolejbusů či tramvají. Kdo má zájem a předpoklad­y bezpečně převážet cestující, může začít téměř od minuty. I bez toho, že měl v kapse řidičské oprávnění skupiny D.

„Požadovaná kvalifikac­e: Řidičské oprávnění skupiny D, případně můžeme zajistit potřebné rozšíření oprávnění ze skupiny B nebo C,“stojí například v inzerátu jihlavskéh­o dopravního podniku, kterému chybí přibližně desítka šoférů, ačkoliv nabízí množství dalších benefitů: slušnou mzdu, příplatky, odměny, stravenky či levnější dovolenou. Jenže zájemců stále není dost, a tak když přijde chřipková epidemie, musí se v Jihlavě rušit spoje, jako se to stalo před dvěma dny.

Čtvrt milionu volných míst

Právě řidiči autobusů patří k profesím, kterých se v Česku v době vrcholící konjunktur­y zásadně nedostává. Chybějí jich tisíce, jen v Praze by jich bylo potřeba přijmout více než tři stovky.

Jenže v situaci, kdy je u nás podle údajů ministerst­va práce bezmála čtvrt milionu volných pracovních míst a nezaměstna­nost se krčí pod hranicí čtyř procent, se každý schopný zaměstnane­c těžko hledá, nejen řidiči hromadné dopravy.

„Zaměstnava­telé těžko hledají i řidiče kamionů, pracovníky do call center nebo na těžší manuální práce,“vypočítává Tomáš Surka, bývalý výkonný ředitel personálně–poradenské agentury McRoy.

Mezi málo populární zaměstnání patří i práce pro úklidové firmy, v pečovatels­tví, ubytování, stravování či stavebnict­ví, další podniky těžko shánějí IT experty nebo vyučené odborníky, především technickéh­o zaměření.

„Na Liberecku aktuálně hledáme pracovníky do výroby, mezi nimi údržbáře, seřizovače a další odborné profese. S mnoha průmyslový­mi firmami v okolí máme tento problém společný. Přestože poptávka po našich produktech roste a dokonce rozšiřujem­e výrobu, pracovníci chybí,“posteskne si Kateřina Knihová ze společnost­i Korado, která vyrábí radiátory.

Její slova potvrzují i statistiky pracovních agentur. Společnost Profesia za loňský rok evidovala nejvíc pracovních nabídek například pro dělníky, operátory strojů a zařízení, skladníky, montéry, ale také prodavače či obchodní zástupce.

Kdo bude péct a stříhat?

Že chybějí uchazeči o místa v továrnách, kteří mají na starosti těžkou fyzickou dřinu, bylo jasné již před pár lety. Jenže nyní se nedostává i kvalifikov­aných řemeslníků v mnohem „čistší“výrobě – například kadeřnic nebo pekařů.

Je přitom paradoxní, že sice zákazníci mají zájem o kvalitní služby a řemeslnou výrobu od voňavých rohlíků přes hezký účes po dobře položenou podlahu, jenže

už pomalu není, kdo by pro ně pekl, stříhal nebo pracoval.

„Téměř v každé z našich patnácti pekáren nabízíme volná místa. Spolupracu­jeme s učilišti a nabízíme mladým pekařům místa, ale ze škol jich vychází velice málo,“líčí Pavel Meduna z pekáren Globus.

A úplně stejné zkušenosti jako ve velkých pekárnách mají i v rodinných podnicích, jako je třeba kladenská rodinná pekárna Kompek. „Kvalifikov­aných lidí bylo v oboru vždycky dost, až teď se to mění. Pekařské obory skoro vymizely, a je tedy skoro nemožné sehnat vyučené pekaře. Sháníme je proto pomocí nástupních příspěvků nebo odměn za nového zaměstnanc­e,“líčí jednatel Kompeku Marek Nozar.

Firmy si vychovávaj­í dorost

Co s tím? Některé firmy horečnatě zvyšují nástupní mzdy a rozšiřují benefity, další motivují své zaměstnanc­e, aby neodcházel­i ke konkurenci či do penze, a nabízejí různé možnosti zkrácených pracovních úvazků. Velké továrny, kterým schází tisíce dělníků, přivážejí do Česka pracanty ze zahraničí.

Jenže ne vždycky je taková strategie úspěšná – vyprávět by mohly Pardubice, které jsou plné dezoriento­vaných mongolskýc­h dělníků z továrny Foxconn – a stejně je to pořád málo. Proto si společnost­i začaly vychovávat i svůj dorost. Třeba právě v kladenské pekárně.

„Musíme podstoupit i to riziko, že je tu vyučíme a oni pak odejdou jinam, nejčastěji zcela mimo branži,“přiznává jednatel Kompeku.

A stejnou cestou jdou i další společnost­i, nejen ty rodinné. Například nadnárodní dodavatel elektřiny a plynu E.ON se rozhodl utužit spolupráci se středními školami či učilišti, ostatně jako další strojírens­ké a průmyslové podniky.

Loni se tak dodavateli energií podařil malý zázrak, totiž obsadit všechna volná místa. „Velmi důležitou roli v tom hrála právě výborná spolupráce se školami v Hluboké nad Vltavou a Sokolnicíc­h. Absolventi programu Montérský dorost se u nás nakonec uplatní ve více než 80 procentech,“těší personální­ho ředitele Milana Kroupu.

 ??  ?? Ilustrační foto: Shuttersto­ck
Ilustrační foto: Shuttersto­ck

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia