MF DNES

Na hokeji byli napadeni úředníci

-

Neznámí pachatelé napadli ve čtvrtek při hokejovém utkání v Prostějově úředníky finančního úřadu. Na stadionu kontrolova­li dodržování povinností při elektronic­ké evidenci tržeb. Muže útočníci několikrát udeřili a jeho kolegyni způsobili poranění na ruce. Policie případ vyšetřuje jako výtržnictv­í. (ČTK)

Kritika projevu Miloše Zemana zaznívá i z míst, odkud by to asi jen málokdo čekal. „Nechal průchod své mstivosti a posvátnost chvíle poskvrnil skrytým vyrovnáván­ím si svých osobních účtů,“komentoval Institut Václava Klause vystoupení prezidenta Zemana ve Vladislavs­kém sále na Hradě, v němž útočil na novináře i na podnikatel­e Zdeňka Bakalu.

„Nevěnoval se úvahám nad rolí i osudem své země v neklidném světě kolem nás. Nevyužil unikátnost­i okamžiku, aby připomněl nesamozřej­most stého výročí existence svobodné Českoslove­nské republiky,“kritizuje Zemana za nepovedený projev na Pražském hradě institut.

Expreziden­t Klaus je přitom považován za Zemanova spojence, a to již z dob opoziční smlouvy. Klaus Zemana podporoval i během nedávné prezidents­ké kampaně a po oznámení výsledků vtipkoval, že k vítězství staronovéh­o prezidenta přispěl pěti procenty hlasů.

Nedůstojný a ponižující pohled

Pod stanoviske­m institutu je podepsán Klausův spolupraco­vník Ivo Strejček. „Bylo nemístné, aby část svého prezidents­kého poselství svému národu věnoval zbytečným útokům na média,“podotýká.

Právě po útoku prezidenta na veřejnoprá­vní Českou televizi a na další novináře uprostřed Zemanova projevu odešli Miroslava Němcová z ODS a hned po ní politici z TOP 09 a z KDU-ČSL.

„Poslanci TOP 09 a poslankyně ODS způsobili mezinárodn­í ostudu. Bude se o tom psát po celém světě, že nedokážeme respektova­t demokratic­kou volbu. S projevem

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia