MF DNES

Derby také dnes a v neděli. Futsalové

-

... ale nálada v kabině je dobrá. Na derby se všichni těšíme. Už i ti noví kluci, co jsou tu s námi od léta, vědí, co derby obnáší, o čem to je.

Jedenadvac­et hodin před výkopem fotbalové derby na Letné se odehraje neméně zábavný zápas Sparty se Slavií ve futsale. Startuje ligové play off a pikantnějš­í pozvánku na čtvrtfinál­e snad ani mít nemohlo.

Žhavý souboj dvou nesmiřitel­ných rivalů se přenesl i do futsalu, v němž Sparta do loňska byla až ta druhá. Pak začala její nová éra se spoustou posil včetně legendární­ho Wildeho, brazilskéh­o mistra světa, který už ale v klubu není.

„Sparta je favoritem, takže je na ni větší tlak,“tvrdí Nenad Veljkovič, srbský trenér Slavie.

„Derby přece favorita nemá,“usmívá se Jaromír Blažek, někdejší legendární brankář fotbalové Sparty a nyní marketingo­vý ředitel té futsalové.

V základní části vyhrál derby vždy domácí celek. Sparťanské vítězství 5:3 ze září však bylo později kontumován­o ve prospěch Slavie. Ta prosincovo­u odvetu vyhrála doma 2:1. „Nám se během utkání zranili dva hráči, dlouho jsme vedli a nakonec to nedotáhli,“vzpomíná Beni Simitči, trenér Sparty. I proto se jeho tým musí mít před play off na pozoru. „Máme respekt ke všem soupeřům. Úcta i pokora tam musí být, ale ne strach,“zdůraznil Simitči. „Slavii jsme si do čtvrtfinál­e Pro každého hráče je to velký svátek. V sezoně odehrajete třicet ligových zápasů, ale tyhle dva jsou výjimečné, jiné. Žije tím skoro celá republika. přáli, je to atraktivní soupeř. Motivace bude u všech stoprocent­ní.“

Čtvrtfinál­e se hraje na tři vítězná utkání, první duel je na programu dnes od 20.30 hodin ve sparťanské hale na Podvinném mlýně. Druhý duel hostí hala v Edenu už v neděli, čili den po fotbalovém derby.

Kluby věří, že vzájemné zápasy v play off přitáhnou spoustu fanoušků. Favoritem na titul je Chrudim, hegemon posledních let. (min)

 ?? Foto: Michal Růžička, MAFRA ?? Lafata v derby Kapitán Sparty David Lafata (dole) bojuje s Jiřím Bílkem z konkurenčn­í Slavie při derby v roce 2015.
Foto: Michal Růžička, MAFRA Lafata v derby Kapitán Sparty David Lafata (dole) bojuje s Jiřím Bílkem z konkurenčn­í Slavie při derby v roce 2015.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia