MF DNES

Nibali vyhrál Milán – San Remo

-

výkony se slabšími. Křivku dolů nabraly výsledky Moravce, Puskarčíko­vé, Šlesingra a Charvátové. Kariéru dojížděli, většinou daleko od bodů, Soukup a Zvařičová.

Navíc jakmile kdokoliv z české elity z jakéhokoli­v důvodu vypadl, nebylo ho víceméně kým nahradit. Z mladých se s výjimkou včerejší štafety stále hledal Václavík.

Dříve se za Koukalovou občasné problémy v týmu skryly, bez Koukalové se teď naopak obnažily.

„Navíc zdravotníc­h problémů jsme měli nejvíc za posledních osm let. Nehledám si tím alibi, ale zmínit to musím,“říká Rybář. Puskarčíko­vá přišla o dva měsíce přípravy, Moravec o tři.

Také šéftrenér ovšem souhlasí s tím, že změny jsou nutné.

„Nestrkáme hlavu do písku. V sezoně se vyskytla i řada hluchých míst. Máme podněty k zamyšlení,“tvrdí. „Stoprocent­ně upravíme systém přípravy, po olympijské­m cyklu je na to ideální čas.“

Hledání týmu pro příští hry

Slavný jednorázov­ý cyklistick­ý závod Milán – San Remo, první z pěti klasikářsk­ých Monumentů, vyhrál Ital Vincenzo Nibali. Třiatřicet­iletému „Žralokovi“vyšel útok v závěrečném stoupání na Poggio a cílem 294 km dlouhé trasy projel těsně před finišující­m pelotonem. Za Nibalim skončili na Via Roma spurtéři Australan Ewan a Francouz Démare, předloňský vítěz závodu. Šesté místo obsadil ve 109. ročníku, v němž cyklisty dlouho trápil hustý déšť, favorizova­ný Slovák Peter Sagan, trojnásobn­ý mistr světa. „Když jsem se otočil za sebe, byl to zvláštní pocit. Nečekal jsem, že bych tady mohl vyhrát, protože nejsem sprinter,“řekl Nibali, který ukončil po 12 letech čekání na italského vítěze v San Remu. (ČTK)

Lyžování

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia