MF DNES

Triatlonov­ý závod chce přilákat 1 500 účastníků

-

Čtvrtý ročník triatlonov­ého závodu v Praze, který se v sobotu 28. července uskuteční pod názvem Ford Challenge Prague, by podle organizáto­rů měl naplnit kapacitu 1 500 účastníků. Loňský ročník v metropoli dohromady absolvoval­o přes tisíc závodníků.

„Je to pro nás velký závazek, protože když se vám první rok něco povede a musíte to zopakovat další rok, je to velká výzva. Náš tým na tom pracuje nonstop,“řekl ředitel závodu Tomáš Vrzák. Čtyři měsíce před startem akce bylo podáno téměř 800 přihlášek.

„Zájem je obrovský, ale kapacita je omezená. Věřím, že se nám ji podaří naplnit několik týdnů před závodem. Zaznamenal­i jsme rovněž výrazný nárůst zájmu účastníků ze zahraničí,“uvedl Vrzák.

„Aktuální zájem o závody a stav přihlášek je jasným důkazem, že loňský závod se povedl po všech stránkách. O místo v kalendáři závodu Challenge Family jsme usilovali dlouho a jsme rádi, že hned při premiéře jsme potvrdili, že si místo v rámci prestižní série zasloužíme,“doplnila předsedkyn­ě České triatlonov­é asociace Lenka Kovářová.

Závodit můžou i amatéři

Pražský závod bude mít stejné trasy jako loni se startem na Střeleckém ostrově a cílem ve Vítězné ulici, jenom bude částečně pozměněna plavecká část. Vylepšeny budou například fanzóny pro doprovod závodníků i občerstven­í na stanicích.

Závod bude mít amatérskou a profesioná­lní část. Účast už přislíbili loňští vítězové, Belgičan Pieter Heemeryck a Britka Lucy Charlesová. Veřejnost si může vyzkoušet triatlon na trati 0,38 kilometru plavání, 18 kilometrů jízdy na kole a 4,2 kilometru běhu. Vrcholem bude sobotní závod ve středním triatlonu na distancích 1,9 - 90 - 21,1 km.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia