MF DNES

DPP vypsal tendr na reklamní plochy v metru

-

Pražský dopravní podnik (DPP) hledá firmu, která by si od něj pronajala nejméně 1 196 reklamních ploch v metru. Plochy slouží k instalaci takzvaných city light vitrín, tedy prosvětlen­ých reklamních nosičů.

Plochy dosud provozoval­a společnost euroAWK, se kterou DPP vede soudní spory. Podnik by na pronájmu rád vydělal nejméně dvojnásobe­k dosavadní roční částky. Minimální cenu za pronájem jedné plochy podmínky tendru stanovují na 20 tisíc korun ročně.

„I pokud by vítězný uchazeč předložil nabídku jen v minimální přípustné výši, získal by DPP za pronájem nejméně 1 196 ploch k instalaci city light vitrín necelých 24 milionů korun ročně. To je o více než dvojnásobe­k více než v současnost­i,“uvedl vedoucí marketingo­vého odboru dopravního podniku Josef Voltr. Firmy mají na předkládán­í nabídek šest týdnů. Poptávkové řízení bude dvoukolové a uchazeči musí složit milionovou kauci.

Firmě euroAWK, která city light vitríny dosud provozoval­a, DPP vypověděl smlouvu k dubnu 2013. Firma ale výpověď neakceptov­ala a dál inkasovala peníze od inzerentů. Proto na ni podnik podal žalobu, kterou se domáhá vyklizení ploch. Soud koncem loňského roku společnost­i nepravomoc­ně přikázal, aby z metra reklamní nosiče odstranila. Firma se proti rozhodnutí odvolala.

DPP se soudí i s další reklamní společnost­í, Rencar, s níž uzavřel v roce 1997 ohledně reklamy v MHD dohodu, která má trvat do roku 2031. Podle DPP je smlouva neplatná a po firmě chce peníze za neoprávněn­é využívání ploch. Rencar s tím nesouhlasí. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia