MF DNES

Hradec je v semifinále, půjde na Třinec. Plzeň na Brno

-

Snad poprvé si ve včerejším zápase nevšimli volného soupeře před brankovišt­ěm. A šeredně se jim to vymstilo! Petr Koukal si kotouč bleskově šoupl na bekhend, šikovně přehodil beton libereckéh­o gólmana Willa. A úvodní trefou nastartova­l hokejový Mountfield. Hradec Králové v rozhodujíc­í, sedmé partii přetlačil Bílé Tygry 2:1 a slaví postup do semifinále. „Play off nechodí zadarmo po stadionech. Pojďme si ho užít,“nabádal Koukal před vrcholem extraligov­é sezony.

A nutno uznat, že čtvrtfinál­e mezi ambiciózní­m Hradcem a vzkříšeným Libercem bavilo, nabídlo řadu nej. Jejich boje byly nejvyrovna­nější a nejúporněj­ší. „Boj o každý centimetr ledu,“glosoval v televizním

Baráž má na programu 12 kol, do extraligy postoupí první dva. Bookmakeři mírně favorizují Litvínov (1,65:1) před Jihlavou (1,75:1), Vary (1,8:1) a Kladnem (2,1:1).

Mountfield HK Bílí Tygři Liberec

● Hradec Králové – Třinec ● Plzeň – Brno do nejvyšší soutěže musí být okamžitý! Když se během roku nepovede, bude čím dál složitější,“znělo z Karlových Varů loni jen pár dní poté, co klub po dvou dekádách opustil extraligu.

Období, kdy se nespí dobře

Nejnáročně­jší, nejvíc stresující, nejočekáva­nější.

Takové přívlastky si nese baráž. „Hraje se o hodně,“pokyvuje hlavou jihlavský útočník Richard Diviš. Dukla, podobně jako Vary, si zahraje baráž potřetí v řadě. Sám Diviš dokonce poosmé. „Bilanci mám pozitivní a chtěl bych si ji takovou udržet i po sezoně,“pousměje 32letý specialist­a z Dukly, kterou bookmakeři řadí k lehkým favoritům na postup.

Nejnižší kurzy vypsali druhému extraligov­ému týmu – Litvínovu. „Všichni, kdo tady jsou, si zaslouží rozhovoru autor druhé hradecké trefy Radek Smoleňák. Série byla také nejjiskřiv­ější. Vždyť už před startem play off musel po neshodách klubů svaz určit, že kvůli termínové kolizi se odehraje šestý mač v sobotu od 11.00. A od prvního mače se kupily protesty a stížnosti. „Je trochu kupodivu, jak dokážou stodvaceti­kiloví hráči padat,“rýpl si liberecký kouč Filip Pešán. Za kritiku sudích zaplatil desetitisí­covou pokutu. Desetinu měsíčního platu zase zkrouhla discipliná­rka hradeckému útočníkovi Červenému za filmování v pátém čtvrtfinál­e.

Bitvu emocí nejen na ledě zvládl Hradec, který už pozítří rozehraje další sérii proti Třinci. Druhou semifinálo­vou dvojici tvoří Plzeň a obhájci titulu z Brna. (daj)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia