MF DNES

Dukla doma znovu prohrála. Ustojí situaci trenér Hynek?

-

Fotbalové Dukle se v lize na jaře dál nedaří. Včera podlehla doma Olomouci 2:3 a zůstává jen čtyři body od sestupové příčky.

Neuspokoji­vé výsledky ohrožují pozici trenéra Jaroslava Hynka, o jehož možném odvolání už se nějakou dobu spekuluje.

„Musíme bojovat dál a vyvarovat se triviálníc­h chyb, jakou byla ta moje,“řekl včera brankář Dukly Filip Rada, jehož hrubka včera Olomouci pomohla.

Stalo se tak za stavu 1:0 a hostující Řezníček po Radově zkratu snadno vyrovnal. „Dostal jsem skákavou malou domů, chtěl jsem dát míč na beka, ale bohužel jsem to trefil špatně. Pak jsem ještě doufal, že náš hráč balon z brankové čáry vykopne, ale prošlo mu to pod nohou. Jasná moje chyba, klukům jsem to zkomplikov­al. Do té doby jsme vedli a byli na koni, Olomouc v první půli žádnou větší příležitos­t neměla,“litoval Rada.

V utkání se zaskvěl olomoucký útočník Jakub Řezníček, který zaznamenal první ligový hattrick kariéry. „Já dal skoro desetkrát po dvou gólech, ale ten třetí nikdy nepadl. Až teď skoro ve 30 letech. Jsem za hattrick rád, ale jsem rád i za tři body,“radoval se Řezníček.

Dukla se ještě v závěru snažila zápas zvrátit, i za stavu 1:3 se rvala o výsledek. Kušnír z trestného kopu snížil, ale vyrovnat už domácí nestihli. „Soupeř situace proměnil velmi dobře, my měli jen šance, a to je na vítězství málo. Neudělali jsme vše pro to, abychom vyhráli,“uvedl Jaroslav Hynek. (tit, prp)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia