MF DNES

Úžasný Ronaldo nadchnul nůžkami

-

Byl to znovu večer jednoho muže. Výkon Cristiana Ronalda, hvězdy Realu Madrid, proti Juventusu v prvním zápase čtvrtfinál­e fotbalové Ligy mistrů byl vskutku unikátní.

Jako první hráč v historii soutěže vstřelil gól i v desátém zápase po sobě.

Juventusu dal už osmou a devátou branku v kariéře.

A hlavně jeho druhý úterní gól, to byla doslova pohádka.

Carvajalův centr z pravé strany a úžasné nůžky portugalsk­é hvězdy. Buffon, který od Ronalda inkasoval podeváté z desáté střely, neměl šanci.

Ronaldo proti Juventusu znovu ukázal svou výjimečnos­t. První gól dal v Turíně už po necelých třech minutách, kdy obrana Juventusu zaspala na pravé straně, Isco dostal moře prostoru k přihrávce, kterou následně fotbalista se sedmičkou na zádech špičkou kopačky usměrnil do sítě.

Ve čtvrtfinál­e Ligy mistrů to pro domácí tým, který prohrál loňské finále soutěže právě s Realem 1:4, byl ten nejhorší možný start.

Nakonec Juventus doma prohrál 0:3.

Real, vítěz posledních dvou ročníků Ligy mistrů, tak razantně vykročil do semifinále, kam má po úterním vítězství 2:1 v Seville blízko i mnichovský Bayern.

Rozhodně to nebyla taková krasojízda jako v podání Realu, vždyť německý velkoklub musel na hřišti Sevilly, nováčka čtvrtfinál­ových zápasů, dotahovat. Ale zvládl to.

Na gól domácího Sarabií odpověděl rychle díky vlastní brance, kterou si po stříleném centru Ribéryho vstřelil Jesus Navas. Rozhodujíc­í gól dal necelou půlhodinu před koncem Thiago Alcántara. (jic)

 ?? Foto: Reuters ?? Fenomenáln­í! Cristiano Ronaldo proti Juventusu v Lize mistrů zase ukázal, jak dokáže být výjimečný.
Foto: Reuters Fenomenáln­í! Cristiano Ronaldo proti Juventusu v Lize mistrů zase ukázal, jak dokáže být výjimečný.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia