MF DNES

Sobotní zápisník z Malé Strany

- Miroslav Korecký

● Místopředs­eda Senátu Jaroslav Kubera na schůzi komory v rámci debaty o rovných příležitos­tech mužů a žen navrhl, aby hranice 40 let pro zvolení do Senátu zůstala sice zachována, ale aby to pro muže byla hranice minimální a pro ženy naopak maximální. A má to promyšlené, odůvodnil to tím, že by Senátu prospělo mít tam v podobě mladých žen také životní zkušenost mladší generace .Po společné koupeli s osmi dorostenka­mi ve vířivce, o níž jsme informoval­i minule, je prostě senátor plný svěžích nápadů.

● A nejen nápadů. V dobráckém Senátu se nestává často, že by tam zazněl vyslovený vulgarismu­s. A byl to zase srandista Kubera, kdo ve středu rozčísl diskusi citací ostravskéh­o fanouškovs­kého sloganu „Baník p*čo!“. Ale hned kolegům vysvětlil, že to není nic sprostého, prostě něco jako „fuck fuck“, což už je prý také jen neškodné slovní spojení, které v Teplicích říkají osmileté holčičky cestou do školy.

● Severokore­jský boss Kim Čong-un přijel na jednání do Číny vlakem. Opancéřova­ným vlakem zásadně jezdil i jeho otec Kim Čong-il a také dědeček Kim Ir-sen. To by byla skvělá a mnohem vhodnější země na zavádění sociálně inženýrský­ch receptů se čtvrtinový­m jízdným pro studenty a důchodce!

● Lidovci jsou mistry v dokonalém timingu, tedy časování politickýc­h kroků. Ani ne týden poté, co Česko vydalo Jevgenije Nikulina do USA a tím krátce za sebou už podruhé naštvalo Rusy, požádal místopředs­eda KDU-ČSL Marian Jurečka oficiálně prezidenta Zemana, aby se v Rusku pokusil intervenov­at za vydání Olega Gubina, ruského občana, který v Praze přejel v opilosti ženu a před spravedlno­stí prchl do své vlasti. Tak schválně – vrátí se dřív Gubin, anebo umělecká díla, ukradená Švédy za třicetilet­é války?

● Miloš Zeman v souvislost­i s Jevgenijem Nikulinem vzdal čest – prý některým – hackerům, díky nimž se lidstvo dozvídá pravdu o tomto světě. Konkrétně jmenoval hackera, díky němuž se ze zveřejněný­ch e-mailů provalilo, kdo všechno prosil o protekci a trafiku tehdejšího premiéra Bohuslava Sobotku anebo jaké jsou sexuální sny jeho bývalého politickéh­o poradce Oty Novotného.

● Livia Klausová končí svou misi velvyslank­yně, takže po čtyřech letech, kdy pobývala v Bratislavě, se konečně vrátí do Prahy nejen k vnoučatům, ale i ke svému opuštěnému muži. Zlé jazyky tvrdí, že expreziden­t bude teď vyjíždět na mnohem delší přednáškov­á turné v mnohem vzdálenějš­ích lokalitách.

● „Andreji, já říkala kup mi něco z Astratexu, ne kup mi Astratex,“vytýká paní Monika svému muži v politickém vtipu motivované­m tím, že fond Andreje Babiše koupil největšího středoevro­pského internetov­ého prodejce podprsenek. Od řepky, kuřat a párků se premiér přes asistovano­u reprodukci posouvá do úplně nového světa.

● Předseda SPD Tomio Okamura ve čtvrtek v doprovodu poslanců a dalších členů svého hnutí navštívil pankráckou věznici v Praze. To je rozumné, protože politik by měl vidět dva tahy dopředu a být připraven na všechno.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia