MF DNES

Vítali Třinec v pekle. A sami se přiblížili zlatému ráji

-

Jan Daněk s přispěním Jiřího Punčocháře

Jejich třinecké vyzyvatele nad vstupem do haly vítal až zlověstný nápis: Vítejte v pekle.

Ďábelské tempo hokejisté Komety zcela nevyvinuli, urazili dokonce hokejového boha neproměněn­ou dvouminuto­vou přesilovko­u 5:3 na počátku třetí třetiny, přesto včera brněnská aréna jásala.

Obhájci extraligov­ého titulu přetlačili Oceláře 3:2 a ve finálové sérii se ujali vedení 2:1. „Čekal jsem trošku větší peklo,“líčil třinecký útočník Vladimír Svačina. „Lidi místy i pískali, bylo to trošku zvláštní.“

Kdo po vypjatých mačích ve Slezsku očekával i v Brně partii, v níž budou prýštit emoce, musel být zklamaný. Hrálo se spíš opatrně, dlouho bez vyloučení. A po celý zápas bez potyček. „První zápasy bylo potřeba ukázat, že to nebude zadarmo,“vysvětlova­l domácí obránce Tomáš Bartejs, který v šesté minutě otevřel gólový účet zápasu. Ve druhé třetině navýšil vedení Komety benjamínek Luboš Horký, jehož spoluhráči z juniorky před finále kroužili po ledě s mistrovsko­u trofejí. Ale Třinec ztráta nepoložila. Na umazání dvoubranko­vého manka měl zásadní podíl David Cienciala. „David hraje v neskutečné formě a strašně nám pomáhá. Tím zvedá i ostatní kluky,“líčil Ondřej Kovařčík, kolega ze čtvrtého útoku. Právě do něj třinecký kouč Varaďa vrátil 22letý objev letošního play off. A energická lajna mladíků se odvděčila snížením. Nejprve skóroval Kovařčík, v přesilovce Ciencala srovnal na 2:2.

Kometa se však nesesypala, Vincour

HC Kometa Brno HC Oceláři Třinec

jí trefil druhý finálový bod. Obhájci titulu z Brna ovládli 10 z 12 zápasů v letošních vyřazovací­ch bojích a v závěru si počínali mimořádně zkušeně – i přes nápor Ocelářů je nepustili do vyloženějš­í šance. „Je to prostě prohra a jedno, jestli 1:2 nebo 1:10. Aspoň jsme hráli do konce hokej,“poznamenal Svačina. „Nechci do někoho rýpnout, ale když je to třeba 5:1, dějí se na ledě různá zvěrstva jako sekání, co lidi nevidí. Tady se hrál hokej do konce, což je lepší pro diváky,“dodal třinecký útočník. „Ale myslím, že to ještě přijde. Toho bych se nebál,“usmál se brněnský Bartejs.

Do zlatého ráje chybějí Kometě dva kroky a dnes se mu může přiblížit. Čtvrté finále začíná v Brně od 17.00.

To Třinečtí musí vymyslet, jak zastavit brněnskou mašinerii v play off. Už jenom slova Vladimíra Rotha – navrátilce do třinecké sestavy – zněla hodně zdrceně. „Co změnit? Z naší strany to bylo dobré utkání, měli jsme hromadu šancí. Snad možná trošku v koncovce přidat. Někdy to tam spadnout musí,“zadoufal třinecký zadák.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia