MF DNES

Martha Dočkalová

-

JAK JSME PRO TEREZU VYBÍRALY OBLEČENÍ NA THÁLIE

Šaty na večer si půjčila. Její známé mají butik Chatty. Víme, že oblékají některé herečky, a vždycky se nám líbilo, co dělají. Tak se tam ségra zašla zeptat, jestli by něco neměly. (Tereza: Velkou večerní moc nenosím, takže mi to přijde zbytečné kupovat.)

KDY MÁM ZA SESTRU TRÉMU

Při všech představen­ích. Často si ani neuvědomuj­u, jak je to skvělá hra, protože to strašně prožívám. Řeším, jestli Tereza něco nezapomene nebo aby se něco nestalo. Na Tháliích jsem se hrozně bála, že spadne.

(Tereza: To já taky!) Prožívala jsem to s ní a bála se, jestli není nervózní až moc.

JAK SE BAVÍME O DIVADLE

My spolu divadlo moc neřešíme. Ale když jdu s rodiči, tak potom rozebíráme, jestli nás to bavilo nebo jestli jsme se smáli. (Tereza: Ještěže nevidí moc špatných her, protože mám to štěstí, že dělám dobré divadlo.)

Naposledy jsme myslím viděli Mickey Mouse je mrtvý, surrealist­ickou noční můru o špatných snech.

NAŠE SPOLEČNÉ TAJEMSTVÍ

Jako děti jsme podpálily koberec na chodbě a tajily to před našimi. Pár hodin se nám to dařilo skrývat. Měly jsme hlídky, střídaly jsme se, aby tam vždycky některá z nás stála. Samozřejmě to nevydrželo dlouho.

JAK SPOLU TRÁVÍME DOVOLENÉ

Naposledy jsme byly na Krétě. To bylo něco! Poslala nás tam maminka. Děvčátka, povídá, zaplatím vám dovolenou, ať si to užijete, a dám vám all inclusive, ať to máte krásné. No a my přijely do hrozného hotelu, kde pokoj vypadal jako na lyžáku. Několikrát se ucpalo umyvadlo a all inclusive bylo od dvanácti do půl jedné, takže asi tak na dva drinky. Na večeře, které byly hrozné, čekaly fronty Čechů. Ale pak jsme si to udělaly hezké po svém. Cestovaly jsme a snažily se trávit co nejmíň času v tomhle super hotelu. A bylo to krásné.

KDY SE SPOLU VÍDÁME

Terezka žije v Praze a naši ve Veřovicích. Jsem tam s nimi, takže se vidíme málo. (Tereza: Jednou za uherský rok. Teď jsem tam byla na Velikonoce a předtím na Vánoce. Bohužel poslední dva roky je to u mě hodně zdivočelé a nedokážu často najít dva dny volna.) Sejdeme se spíš v Praze, kam přijíždím na premiéry.

KOLIKRÁT SI VOLÁME

My si spíš píšeme, já toho moc nenamluvím. Hodně se společně rozveseluj­eme, posíláme si vtipné obrázky, povzbuzuje­me se. (Tereza: Mám ji v mobilu uloženou jako brácha.)

A já jako Terezi.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia