MF DNES

Fakta Jak se loupí v Praze

-

a deset a půl roky do věznic v Bělušicích a Valdicích. Podle verdiktu se podíleli na přepadu obchodu s hodinkami Hublot za 13 milionů korun v Široké ulici na Starém Městě v únoru 2016. S nimi tam byl také Petr Odinokov, který si odpykává osm let ve valdické věznici. „Jednání obžalovaný­ch bylo vysoce kvalifikov­ané a promyšlené,“popsali „vyborské“loupeže žalobci.

Za přepadení v Pařížské ulici čtveřici hrozí pět až 12 let. Účet „vyborských“nemusí být konečný. „Lozečnikov mi vyprávěl ještě o přepadu obchodu v Budapešti, také tam mělo jít o hodinky. U toho jsem já ale nebyl,“řekl Komarovski­j.

Růžový panter v akci

Shodou okolností včera jiný senát pražského městského soudu začal řešit další útok na přepychový obchod v Pařížské. Doksan Stojkovič podle žaloby náleží k banditům, kteří s pistolí a sekyrou 31. října 2016 přepadli obchod Carolinum. Ochranku zpacifikov­ali, z výlohy zmizelo 25 hodinek za 11,4 milionu korun. Kromě Stojkoviče se úderu podle žalobce zúčastnili i Miloš M. a Nikola F., stíhaní samostatně. Prahu pár hodin po akci opustili.

Zmíněné trio náleží k dalšímu mezinárodn­ímu seskupení „Růžovým panterům“. Opět jde o vysoce organizova­nou partu. „Gang má zhruba ● v Praze v uplynulém roce registrova­li policisté.

z tohoto počtu objasnili. Před pěti lety jich bylo bylo vyřešeno.

● byla rekordní kořist z „loupeže století“: přepadení pancéřové dodávky v Praze 6 v

Zatčeni byli čtyři muži, soudy je ale viny pro nedostatek důkazů zprostily a za neoprávněn­ou vazbu jim stát vyplatil odškodné.

● Zprošťujíc­ím verdiktem skončilo i první pražské přepadení, které dostalo označení Jednalo se o vyloupení pošty v ulici v Praze 6. Odtud pachatelé v říjnu 1997 odcizili ● vezla pancéřová dodávky, která se v březnu 2013 stala na parkovišti u obchodu IKEA na Zličíně v Praze 5 terčem nejdramati­čtějšího přepadení poslední dekády. Jeden z lupičů ji tehdy „pokropil“dávkou ze samopalu. Na podzim 2016 soud atak kvalifikov­al jako pokus loupežné vraždy a recidivist­u Adolfa Doležala poslal na 25 let za mříže.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia