MF DNES

Nerozlučná parta. Bitkařů Nechápu, kde se v něm taková brutalita vzala.

Na diskotéce si uměli zjednat respekt díky svým svalům. A pak došlo i na pěsti

- Václav Janouš reportér MF DNES

Armin Nahri, kulturista a bývalý silový trojbojař s vytetovano­u podobiznou psa na předloktí, vzal šest svých přátel v pátek na výlet do Prahy. Patrně oslavit své osmadvacát­é narozeniny, které měl ve středu.

Za zábavou takto cestovali často. Třeba loni v listopadu se vypravili do Švýcarska, o rok dříve do Chorvatska do národního parku Krka v centrální části Dalmácie.

Byli jako nerozlučná parta. Armin Nahri, jeho bratr Arash, další dva bratři Bijan a Pejman Kazemiové, Sanferino, Janssen a Naoufel Sebbane.

Znali se všichni více než dobře. Několikrát týdně společně trénovali v posilovně i chodili za zábavou. Nejbližší Arminovi Nahrimu byl Naoufel Sebbane, zdatný boxer, který vyhrál spoustu zápasů.

Původně obtloustlý týpek

Ještě před lety Nahrin vypadal spíše jako ten, koho takoví „týpci“šikanují. Obtloustlý 117 kilogramů vážící mladík s nagelovaný­mi delšími černými vlasy sčesanými dozadu v černobílém tričku s čínským drakem. Pak však začal posilovat, věnovat se brazilském­u jiu-jitsu (BJJ), v němž patřil mezi nejlepší v klubu.

Loni v listopadu se například účastnil semináře s předním trenérem Vagnerem „Bocou“Guimaraese­m, několikaná­sobným brazilským mistrem a šampionem (BJJ).

Všech sedm Holanďanů, kteří jsou původní národností Turci a Íránci, bydlí na předměstí Haagu nebo v malém městečku Pijnacker.

Do Prahy odletěli v pátek z největšího nizozemské­ho letiště Schiphol blízko Amsterdamu. Už na letišti byli nepřehlédn­utelní. Popíjeli, okolo krku měli uvázané křiklavě zelené kravaty a na očích stejně výrazné obrovské plastové brýle.

Jakmile přiletěli do Prahy, udělali si společnou fotografii. S popiskem „swole patrol“– že jde o hlídku svalovců. Ten samý večer jeden z mladíků napadl v centru Prahy v jednom z barů muže, který se zastal dívky, kterou svalovci osahávali. V sobotu pak napadli číšníka v restauraci Polpo by Kogo.

Holandská média začala okamžitě identifiko­vat jednotlivé muže. Nizozemský deník De Telegraaf uvedl, že jeden z cizinců – bez bližší informace, o kterého ze sedmi jde – pracuje jako policista u kriminálky v Amsterdamu. Serveru AD to posléze potvrdil policejní mluvčí Frans Zuiderhoek. „Během incidentu se snažil celou situaci uklidnit,“uvedl. Muž tak má být jedním ze dvou Holanďanů, které už v úterý čeští kriminalis­té propustili a neobvinili. Zbylé čekají tresty – v případě dvou rozhodne soud dnes o tom, zda budou vzati do vazby, protože jim hrozí za těžké ublížení na zdraví až deset let vězení. „Soudce o uvalení vazby rozhodne ve čtvrtek v 9 hodin ráno,“řekla mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Pavla Hájková. Rozsudek nad dalšími třemi vynese soud ve zkráceném řízení do čtrnácti dnů.

Všemu předchází myšlenka

Armin Nahvi v poslední době na sociálních sítích psal spousty citátů. Například když byl 5. února v íránském Teheránu, pod jeden ze snímků napsal, že člověk nemá nikdy zapomenout, kde jsou jeho kořeny. Jako své motto citoval britského filozofa, Jamese Allena, že každé akci a pocitu předchází myšlenka.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Skupina přátel z posilovny Armina Nahriho společně trávila hodně volného času. I dovolené – kromě posledního výletu do Česka spolu byli například ve Švýcarsku nebo v Chorvatsku. Foto: Instagram
Skupina přátel z posilovny Armina Nahriho společně trávila hodně volného času. I dovolené – kromě posledního výletu do Česka spolu byli například ve Švýcarsku nebo v Chorvatsku. Foto: Instagram
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia