MF DNES

Vražedkyni z Teplic prozradil školní úkol jejího syna

-

Pokračován­í ze strany 1 Žena policistům nejprve líčila, co v den nálezu mrtvého dítěte dělala. Jak odváděla své děti do školky a školy, jak na sociálce vyřizovala příspěvek na péči o dcerku s vrozenou vadou, jak si šla koupit boty do obchodu Rodinka, jak po poledni vyzvedla dceru ze školky a šla s ní na nákup, jak se syn odpoledne vrátil ze školy domů a pak všichni tři zašli na dětské hřiště.

„Nevyhazova­la jsem žádný odpad z bytu, jen papírek od nanuku,“tvrdila. Její přítel byl ten den od rána v práci.

V okamžiku, kdy ji policisté požádali o stěr sliznice v ústech kvůli vzorku DNA, se najednou rozmluvila o porodu.

„Já jsem porodila ve vaně doma už v neděli večer. Přítel spal, bylo kolem 21. až 22. hodiny,“řekla.

Prý vůbec netušila, že je těhotná. „Já jsem neměla bolesti, měla jsem normálně menstruaci, necítila jsem žádné pohyby, ani se mi neudělalo mléko, vůbec mi nebylo špatně,“tvrdila. Přitom to bylo už její třetí těhotenstv­í, a zkušenosti tudíž měla.

„Je to přitažené za vlasy, takovému vysvětlení nevěřím,“komentuje výpověď primář gynekologi­cko-porodnické­ho oddělení teplické nemocnice Lukáš Pondělíček. „Já nikdy nebudu těhotný, ale podle toho, co říkají matky gynekoložk­y, je nemožné, aby si žena nevšimla, že se s ní něco děje. Zvlášť když nejde o prvorodičk­u, ale rodí už potřetí,“dodává.

„Dýchalo a trošku plakalo“

Přestože podle svých slov žena netušila, že je těhotná, v okamžiku porodu vlezla do vany a klekla si.

„A najednou to bylo,“prohlásila. „Najednou jsem porodila a nevěděla jsem, co s tím mám dělat. Miminko, jak jsem ho porodila, tak jsem ho zabalila do košilky na spaní, bylo to pyžamo s krátkým rukávem. A potom do modrého povlaku, který ležel u pračky v koupelně,“ popsala.

Novorozeně prý neutírala, ani neomývala. „Tak, jak ze mě vypadlo, jsem ho zabalila. Dýchalo a trošku

Vedle novorozenc­e v popelnici ležel útržek ze školní práce žáka druhé třídy. Jeho matka se při výslechu přiznala, že dítě vyhodila

plakalo. Nic jsem neudělala, nic jsem neodstřihá­vala, nic jsem neodtrháva­la,“sdělila. Její přítel mezitím spal ve vedlejším pokoji. Žena vypověděla, že ji vůbec nenapadlo, aby mu o porodu řekla. S chlapečkem zabaleným do povlaku šla ven. Jen pár set metrů od jejího bytu je babybox, ale ona zamířila k popelnicím.

„Ani nevím, jak mě napadla popelnice, ani jsem si neuvědomil­a, že je kousek babybox. Šla jsem hned po porodu ven k popelnicím, kde jsem našla modrý pytel na odpadky, do kterého jsem miminko dala. Modrý igelitový obal jsem zavázala asi dvakrát na uzel,“vylíčila.

Dítě mělo dvě modřiny, na temeni hlavy a na zátylku. Podle pitvy ho někdo zabil. Z vraždy policie obvinila matku dítěte a státní zástupce pro ni žádal vazbu. Tu však soud odmítl, protože v dohledné době nehrozí, že by čin opakovala, ovlivňovat svědky jí nepomůže, neboť už se přiznala, a uprchnout nemá kam. Navíc by její vazbou trpěly i její další dvě děti.

 ?? Foto: ČTK ?? U soudu Devětadvac­etiletá žena z Teplic, kterou policie obvinila z vraždy novorozenc­e. Na snímku odchází od soudu, který rozhodoval o udělení vazby.
Foto: ČTK U soudu Devětadvac­etiletá žena z Teplic, kterou policie obvinila z vraždy novorozenc­e. Na snímku odchází od soudu, který rozhodoval o udělení vazby.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia