MF DNES

Dvě nevěsty a jeden pivovar

Jistý pivovar má pěknou reklamu. Zahrál si v romantické komedii Dvě nevěsty a jedna svatba, kde jeho majitel volí mezi dvěma sestrami; také zve na exkurze i na rozvážku moku žírnou krajinou. To je celá legrace.

-

Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

Spolupacha­telé titulu Jak se zbavit nevěsty to zkusili znovu. Tehdy se o jednoho muže praly jeho bývalka s novou slečnou, nyní se o hrdinu přetahují dvě sestry. A nulový děj opět postrkují sponzorské odkazy, které nedočkavě zahltí plátno už během úvodních titulků.

Dar Anny Polívkové

tu vládne šlechetnos­t citů, tudíž je předem jasné, kdo a jak musí věc rozseknout. Ne že by se humor vůbec nedostavil, ale opakuje vžité šablony od vypravěčči­na komentáře přes opilecké pády až po velenázorn­é následky zborcené kadibudky. Televizní motiv s unylým kutilským pořadem má pak jediný účel: prodat logo i zákulisí partnerské Novy.

Naštěstí tak jako jejich předchůdky­ně se i Dvě nevěsty a jedna svatba mohou opřít o herce, především o Polívkovou, jíž na daru sebeironie neubírá ani fakt, že obdobnou roli lovkyně mužů hrála už v daleko lepších Účastnícíc­h zájezdu, kde byli jejími filmovými rodiči rovněž Eva Holubová a Bohumil Klepl, či v ještě slabším Špindlu. Plátno rozsvítí také Jan Dolanský, s jehož postavou se zdá družná ves snesitelně­jší.

Nostalgick­ý Brutus

české komedie od sebe navzájem vypůjčují.

Pokus o původnost nesou tři vtipné nápady: bohužel ani masožravé slunečnice, ani svítící ovečky nemají pořádnou pointu, zatímco sbírka pivních kelímků spojených s koncerty kapely Brutus ji bohužel má. Nicméně právě „brutusácká“legenda, která už by vydala na vlastní film, alespoň zavoní příjemnou nostalgií, byť třeba v Indiánském létu ji Saša Gedeon dokázal využít vysoko nad rámec sousedskéh­o rocku.

Zkrátka Dvě nevěsty a jedna svatba představuj­í tuctovou domácí televizní legraci, ve které se vypije hodně piva a vyplýtvá hodně slov, než se přesně podle očekávání uzavře. Sice v téhle žánrové rodince nepatří k vyloženě největším průšvihům – ovšem pokud už jsme nuceni vytvářet pro české romantické komedie zvláštní kategorii.

 ?? Foto: Bioscop ?? Ještě že tu jsou herci Výkony Bohumila Klepla, Ester Geislerové, Anny Polívkové a Evy Holubové zachraňují aspoň něco v příběhu, jehož scénář jinak nic zvláštního nenabízí. Tedy krom toho, že dámy při hledání lásky vyrábějí trapasy.
Foto: Bioscop Ještě že tu jsou herci Výkony Bohumila Klepla, Ester Geislerové, Anny Polívkové a Evy Holubové zachraňují aspoň něco v příběhu, jehož scénář jinak nic zvláštního nenabízí. Tedy krom toho, že dámy při hledání lásky vyrábějí trapasy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia