MF DNES

Šťastná třináctka. Baroš Spartu porazil i naštval

-

Vítězství Baníku zařídil Baroš, přitom to dlouho nevypadalo na jeho zápas. Tryskala z něj snaha, ale herně to nebylo ono, což doložila 77. minuta. V malém vápně se dostal před Hovorku, gólman Nita už byl na zemi, ale Baroš poloodkryt­ou branku překopl.

O necelých deset minut později si všechno vynahradil a Spartu sestřelil při možná poslední příležitos­ti.

Ukončí v létě parádní kariéru, během které válel za Liverpool, Lyon či Galatasara­y a stal se králem střelců na Euru před čtrnácti lety? Nebo v sobě ještě v šestatřice­ti najde sílu pokračovat?

Jasno zřejmě zatím Baroš nemá. Nejdřív chce Baník zachránit v lize, až pak se rozhodne.

Možná už ho hlava potáhne za rodinou do Prahy, kde synové Patrik a Matteo kopou za mládež Slavie. Ale také se může stát, že ho fotbalové srdce ještě udrží v Baníku, kde před téměř dvaceti lety v lize začínal a kde ho fotbal tak baví.

Pokud by se měl rozhodovat podle víkendu, muselo by se mu končit těžko. Zápas se Spartou si užil se vším všudy, a pokud se Ostrava v lize udrží, zřejmě mu zůstane v paměti jako jedna z nejhezčích vzpomínek kariéry.

Co víc, díky devátému gólu v sezoně se Baroš dotahuje na nejlepší střelce ligy. Před ním jsou jen slávisté Tecl a Škoda a Krmenčík z Plzně.

V součtu s českým pohárem se ostravský kapitán už dostal na desetigólo­vou hranici takový statistick­ý zářez zažil naposledy před sedmi lety, ještě při úspěšném angažmá v Galatasara­y Istanbul.

Pak ho často srážela zranění, i proto se z kanonýra postupně měnil spíš v dříče a lídra, který týmu kromě gólů pomáhá hlavně obětavostí, zápalem a zkušenostm­i.

Jenže teď, když Baníku jde o ligový život, ze sebe ještě Baroš mačká poslední zbytky sil a důležitými trefami tým táhne za záchranou.

Ta by chutnala sladce. Ještě víc než víkendová výhra nad Spartou.

 ??  ??
 ??  ?? A záchrana je o něco blíž... Milan Baroš zlobil Spartu, s čímž byl trenér Bohumil Páník maximálně spokojený. Ostrava zůstává na sestupové pozici, ale na čtrnáctou Jihlavu už ztrácí jen bod. 3x foto: Alexandr Satinský, MAFRA
A záchrana je o něco blíž... Milan Baroš zlobil Spartu, s čímž byl trenér Bohumil Páník maximálně spokojený. Ostrava zůstává na sestupové pozici, ale na čtrnáctou Jihlavu už ztrácí jen bod. 3x foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia