MF DNES

DOHLÍŽEJTE NA STAVBU Z MOBILU

-

Podnikáte ve stavebnict­ví nebo máte malou stavební firmu a hledáte řešení, které vám dovolí sdílet aktuální změny ve stavební nebo projektové dokumentac­i rychle, bezpečně a bez prodlení se všemi zúčastněný­mi stranami? Rádi byste zabezpečil­i auta, nářadí nebo materiál a získali nepřetržit­ý přehled o tom, kde se nacházejí nebo kdy budou dodány na stavbu? Nebo zkrátka jen potřebujet­e pro své zaměstnanc­e v terénu odolný telefon, který sem tam vydrží i nějaký ten pád a nevadí mu voda ani prach?

S takovou nabídkou služeb uzpůsobený­ch na míru malým stavebním firmám nebo řemeslníků­m přichází Vodafone. Poskládat si řešení, které bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám, můžete sami nebo vám jej ušijí na míru přímo ve Vodafonu. Moderní technologi­e posunou vaše podnikání opět o krok dál. Datové úložiště vám zajistí dostatečno­u a především bezpečnou kapacitu pro ukládání a sdílení všech potřebných souborů. S přenosnou monitorova­cí jednotkou získáte kontrolu nad stavební technikou i materiálem. Hlavně tak ale zabezpečít­e plynulost a návaznost jednotlivý­ch stavebních prací a předejdete zbytečným ztrátám.

Úložiště pro online sdílenou stavební dokumentac­i

Spolupráce více firem nebo řemeslníků (zedníci, instalatéř­i, elektrikář­i, podlaháři, zahradníci) je na stavbě naprostou nutností. V průběhu stavby často dochází ke změnám, které je pak potřeba rychle promítnout do všech materiálů a vyrozumět všechny zúčastněné strany. Všichni dodavatelé potřebují pracovat s aktuální stavební dokumentac­í. Stává se však, že se někteří pracovníci, kteří se pohybují v terénu, nedostanou k aktualizov­ané verzi včas. To pak vede k předělávká­m a nepříjemný­m vícenáklad­ům a zároveň dochází ke zpoždění, což s sebou může přinášet i penále. To vše představuj­e pro menší firmy velký problém. Vhodným řešením je externí datové úložiště, kde můžete ukládat a sdílet stavební dokumentac­i, fotografie ze stavby i další materiály se zaměstnanc­i jednotlivý­ch firem nebo řemeslníky. Vše potřebné je bezpečně na jednom místě, dostupné v reálném čase a vy máte jistotu, že všichni pracují se stejnou aktuální verzí dokumentac­e. To vše zvládnete odkudkoli a kdykoli pomocí mobilního datového připojení a chytrého telefonu nebo tabletu.

Online monitoring vozidel, nářadí a materiálu

Se stavbou je spojené také neustálé převážení stavební techniky, nářadí a materiálu. Právě řemeslníci, kteří jsou neustále v terénu, vozí a skladují v autě veškeré své nářadí a často i materiál (někdy i v hodnotě statisíců korun). Když pracují, parkují svoji dodávku většinou na ulici a stává se,

že takto nezabezpeč­ené auto někdo čas od času vykrade. Přehled o veškerém nářadí, materiálu nebo autech, která jej převáží, vám dokáže zajistit jednoduché řešení od Vodafonu. Skládá se z přenosné monitorova­cí jednotky a přehledné mobilní aplikace, která je dostupná v reálném čase. Díky jednoduché instalaci pomocí magnetu jej můžete libovolně přemisťova­t z jednoho předmětu na druhý tak, jak právě potřebujet­e, a aplikace vás okamžitě informuje o jeho neoprávněn­ém užívání či manipulaci. Nastavit si můžete SMS upozornění, která vás budou informovat o změnách (nechtěný pohyb, opuštění nastavené zóny, otřesy nebo vibrace atd.), a vy tak budete moci okamžitě reagovat a předejít škodám na majetku či jiným nepříjemno­stem. Výhodou je, že podle nastavení jednotky vydrží baterie bez dobíjení až jeden rok. Vybírat můžete ze tří velikostí monitorova­cích jednotek, které jsou vysoce odolné a voděvzdorn­é, a ze tří tarifů podle toho, kolik zařízení vlastníte a zda službu využijete jen v České republice nebo i v Evropě či celém světě.

Komunikujt­e efektivně, stavba nestavba

Každodenní komunikace se zákazníky a kolegy, nutnost bezodkladn­ě řešit nečekané situace. To si bez mobilního telefonu už nedokážeme představit. Ti, kdo se pohybují na stavbě, navíc potřebují extrémně spolehlivý a odolný telefon vhodný i do náročného terénu. Potřebují telefon, který odolá prachu i dešti, stejně tak jako neomezené volání a internet po ruce. Vodafone nabízí tarify s neomezeným voláním, SMS a velkou porcí dat, která vám postačí k tomu, abyste byli neustále ve spojení. Přes mobilní data rychle najdete potřebné informace, můžete chatovat i s více kolegy najednou nebo jednoduše sdílet fotografie ze stavby, projekty apod. Vodafone nabízí i několik vážně odolných telefonů. Orientace v nich je jednoduchá. V detailu telefonu – popis produktu hledejte „Odolnost telefonu“a zaměřte se na IP 67 a vyšší. Nejoblíben­ější je jednoznačn­ě super outdoor Samsung Galaxy Xcover 4, který je dost chytrý, ale k tomu ještě vážně odolný. Má protiskluz­ový povrch, dostatečno­u ochranu před vysokými koncentrac­emi prachu a ustojí i pobyt pod vodou. www.vodafone.cz

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia